A Corvinus Egyetemen az egyik hallgató vegyi anyaggal öntötte le a diáktársát. Az intézmény azonnal értesítette a rendőrséget.

Nem volt előzménye a történteknek

Egy feltehetően zavart állapotba került hallgató vélhetően vegyi anyag tartalmú folyadékkal öntötte le egyik csoporttársát egy szerdai tanórán a Corvinus Egyetemen. Az esetről az intézmény számolt be honlapján azt sajnálatos incidensnek nevezve, a hírt a Blikk szúrta ki.

Az egyetem közlése szerint a történteknek nem volt előzménye. Az intézmény azonnal értesítette a rendőrséget, az egyenruhások vezették el a bántalmazó diákot, csoporttársát pedig szakszerű orvosi vizsgálatra kísérték. Az ügyben jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat, amelyhez a Corvinus Egyetem minden támogatást megad – írták. Ezzel párhuzamosan az egyetem belső eljárás indítását is bejelentette.

Nem találtak gyanús tárgyat

Az incidens után a Corvinus biztonsági szolgálata alaposan átvizsgálta a tantermet, ahol az eset történt, illetve az épület mellékhelyiségeit. A tanteremben és az átvizsgált mellékhelyiségekben semmi oda nem illő, gyanús tárgyat, eszközt nem találtak.

Egyúttal az egyetem felhívta a hallgatók figyelmét a Corvinus Hallgatói Támogatás képzett pszichológusainak tanácsadó szolgáltatására. Mint írták, aki nehéz élethelyzetben érzi magát, és mentális támogatásra szorul, forduljon hozzájuk bizalommal segítségért.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet