Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közölte, hogy a vidéki önkormányzatok egyszerűen csődbe mennek, ha így folytatódik az energiaválság.

Cser-Palkovics András közösségi média-oldalán fejtegette, hogy a rezsiárak komoly nyomást helyeznek a vidéki városok és kis települések önkormányzataira. Egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar földgázt, vagy elektromos áramot eladni nekik, attól félve, hogy nem tudnak fizetni, írja a 168.

Arról számolt be, hogy mivel egyetlen ajánlatot sem kapnak az energiabeszedési pályázatokra, előfordulhat, hogy ősszel tízszeres áron kell beszerezniük, amit viszont nem tudnak kifizetni.

A fideszes polgármester szerint tőlük várják a válság kezelését, de „ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni”, pedig biztos abban, hogy „a felelős városvezetők – pártállástól függetlenül – már hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy a településük legalapvetőbb szolgáltatásainak (pl. óvoda, bölcsőde, nyugdíjasotthonok, közösségi közlekedés, háziorvosi rendelők) őszi, téli működtetését”.

Azt is hozzátette, hogy a városvezetés a helyzet által megkövetelt minden intézkedést meg fog hozni, és erről rövidesen tájékoztatni is fogják a lakosságot. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.