Követem Design Daphne Guinness modell: "Hat órán át szinte meztelenül álltam,...

Daphne Guinness modell: “Hat órán át szinte meztelenül álltam, vízzel lefröcskölve”

Promóció

A divatvilág egyre extravagánsabb darabokkal kápráztatja el nem csak a plázapecéreket, de a művészetkedvelőket is. Így Nick Knight divatfotós és Iris van Herpen divattervező együttműködésének gyümölcse, a Daphne Guiness által hordott “lefröcskölt ruha” igazi kulturális siker. 

Ruha egy vödör vízből

Promóció
- Advertisement -

A divatvilág újabban egyre nagyobb fordulatokat vesz. Kezdődött mindez azzal, hogy a legnagyobb luxusmárkák évszakról-évszakra történő kollekcióváltásától ellépve a tervezők a fenntarthatóbb divat érdekében lépnek fel. Ennek része a környezettudatosság is, melynek következtében Stella McCarthy divatbemutatóján állatok vonultak fel a kifutón. És ugyan a ruhák világa régóta képes kielégíteni a művészet rajongóit is, Nick Knight fotós és Iris van Herpen tervező együttműködésének gyümölcse újabb kulturális sikernek könyvelhető el. 

Guiness Iris van Herpen ruhájában / Fotó: Nick Knight

A “lefröcskölt” ruha Nick Knight fotós és Iris van Herpen tervező közös munkájának eredménye, melyhez Daphne Guiness állt modellt. A társasági előkelőség szerint hat órán keresztül meztelenül pózolt a vakuvillanások kereszttüzében, miközben folyamatosan vízzel fröcskölték. A folyamat egészen addig folytatódott, amíg nem sikerült pár olyan képet lőni, amelyek segítségével Iris van Herpen a következő héten képes volt összehozni egy műanyagból készült ruhát, írja a The Guardian. A darab viselője pedig valóban úgy nézhet ki kívülről, mintha egy vödör víz fröccsenései vennék célba. 

Mindenhol jelen

A szemet kápráztató, modern darab stílusa egyáltalán nem áll messze a tervezőjétől. Iris van Herpen Alexander McQueennél dolgozott gyakornokként, így bőven volt ideje megmerítkezni az extravagáns ruhadarabok redőiben. McQueen kollekciói amúgy Melania Trump gardróbjában is megtalálhatók, habár legutóbbi szerelésében a mémek céltáblájaként kötött ki. 

Milyen lehet feketeként a divatszakmában dolgozni?

Arról már ejtettünk szót, hogy a színes bőrű írók miként kerülnek hátrányba fehér kollégáikhoz képest, bár most a Black Lives Matter mozgalom felerősödésével alkotásaik fókuszba kerültek és vezetik az eladási listákat. A The Guardian ezúttal néhány fekete bőrű britet keresett fel, akik a divatszakmában különböző pozíciókban dolgoznak vagy próbálnak érvényesülni, hogy meséljenek személyes tapasztalataikról.

A divatvilág főszereplői nem maradtak ki az utóbbi idők legjelentősebb történéseiből sem. Független márkák gyűjtenek adományokat a Black Lives Matter mozgalomnak, amelyből akár a fekete tervezők által működtetett, egyedi vállalkozásokat is segíthetnék. A Pride hónapjában több divatház is kiállt a LMBTQ közösség tagjai mellett, míg a Boohoo a természetes női szépségért vezekelt. Az iparág rugalmasságának köszönhetően pedig a koronavírus után sikeresen talpraállt a divatszakma is. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3