Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keményen bírálta Szijjártó Péter megjegyzéseit.

Szijjártó Péter azzal vádolta Márki-Zay Pétert és Volodimir Zelenszkijt, hogy Orbán Viktor ellen szövetkeznek. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter reagált a felvetésekre, írja24.hu.

“Magyarország ukrajnai hozzáállásával ellentétben mi soha nem avatkoztunk bele Magyarország belügyeibe, különösen a választásokat megelőző napokban” – kezdte mondandóját az ukrán külügyminiszter.

Sajnálatos, hogy a választások előtti rövid távú haszon érdekében Szijjártó miniszter úr kész ostobaságok kitalálására, ezzel tönkretéve a kettőnk között hosszú távon létrejött kapcsolatot

 – írta közleményében, majd hozzátette: “Ha a Lavrov-rend fontosabb számára, mint a velem való kapcsolat, akkor célszerű lenne ezt nyíltan közölni.”

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos állásfoglalás egy újabb éles vitatémává vált a választási kampányban. Míg a kormány minden segítséget megtagad Ukrajnától, az ellenzék a Nyugattal jobban összeegyeztethetőbb hozzáállást szeretne. Legutóbb például Szijjártó Péter lemondását követelte az orosz hekkertámadások ügyében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.