Ismét megrongálták Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán

A Hollywoodban tartott tüntetés előtt Donald Trump csillagát lefújták fekete festékkel, mellé a BLM (Black Lives Matter) rövidítést írták.

Csomagot is kapott

Megrongálták Donald Trump amerikai elnök csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán, írja a Variety. A csillagot fekete spray-vel fújták össze, alá egy BLM-feliratot festettek a Black Lives Matter mozgalom támogatói, akik mellett Banksy és Taylor Swift is kiállt.

trump csillag hollywood blm
Halálcsillag / Fotó: jesse_miner Instagram

A közösségi oldalakra felkerült fotók alapján még egy feltehetően állati ürüléket tartalmazó zacskó is került a lefújt csillagra.

Black Lives Matter budapesti tüntetés: “Senki sem szabad, amíg mindenki nem szabad”

George Floyd tragikus halála megrázta az Egyesült Államokat, ahol napok óta zajlanak tüntetések. Azonban világméretűvé duzzadt Londontól kezdve Berlinen keresztül egészen Új-Zélandig szolidaritásukat fejezik ki az utcára szervezett rendezvényeken. Így borítékolható volt, hogy budapesten is megmozdul a tömeg, mint ahogyan az is elkönyvelhető volt, hogy Banksy is megszólal az ügyben.

Vasárnap, június 7-én több ezer tüntető vonult végig a Hollywood Boulevard-on, hogy a rendőrség erőszakos fellépése ellen tiltakozzanak.

Adriana Chavira on Twitter: “This is @realDonaldTrump’s star on the Hollywood Walk of Fame. That is a green bag with some dog 💩 pic.twitter.com/SGsv3LtuEu / Twitter”

This is @realDonaldTrump’s star on the Hollywood Walk of Fame. That is a green bag with some dog 💩 pic.twitter.com/SGsv3LtuEu

Az egész országban utcára vonultak az emberek, hogy igazságot és reformokat követeljenek, és elítéljék a rendszerszintű rasszizmust George Floyd, Breonna Taylor és Ahmaud Arbery halála kapcsán. A 46 éves színesbőrű Floyd május 25-én halt meg Minnesota államban, miután egy rendőr közel 9 percen át térdelt a nyakán, rá két napra kezdtek el tüntetni az amerikaiak.

Politikai üzenetek Trump csillagán keresztül

Amikor a demonstrálók észrevették a rongálást, a fényképeket elkezdték feltölteni a közösségi oldalakra.

2017 Trump Star vs. 2020 Trump Star #victory #trumpstar #blm #trumpsucks #blacklivesmatter

No Description

„Hogyan javítsunk Donald Trump csillagán” – írta valaki azt írta a fotó mellé. A festéket délután két órára eltávolították.

Mit tehet a zeneipar a rasszizmus felszámolása érdekében?

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety.

Trump csillagát már több alkalommal megrongálták. Két éve, 2018-ban csákánnyal verte szét egy férfi. 2016 októberében szintén csákánnyal és kőtörő kalapáccsal zúzták szét, miután közvetlenül az elnökválasztás előtt kompromittáló videófelvétel szivárgott ki az akkor elnökjelölt Trumpról. Az elnökjelölt 2005-ben, az Access Hollywood című műsor felvétele előtt, a stúdió felé tartva trágár, szexista megjegyzéseket tesz az egyik műsorvezetőnek kolléganőjére.

https://www.instagram.com/p/BIL3Uy8g_bt/

Szintén 2016-ban Plastic Jesus néven alkotó Los Angeles-i street artist szögesdrótos betonfalat húzott a fal köré az amerikai-mexikói határon építendő falra tett célzásként.

Londonban a főpolgármester, Sadiq Khan elrendelte, hogy a rabszolgatartó és ültetvényesek szobrait távolítsák el a közterekről.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból