Sok gyermek már nagyon fiatalon elkezd sok cukrot tartalmazó ételt fogyasztani. Emiatt a gyermek ízlelőbimbóinak érzékenysége csökken, így a normál étel már nem tűnik vonzónak.

A Bright Side összeállított egy listát azokról az ételekről, amiket nem kellene adnunk a gyerekeknek, hogyha azt szeretnénk, hogy megtanulják az egészséges étkezést. 

1. Gyümölcslé

Egeszsegtelen.etelek.gyerekeknek.4
A gyümölcslevek népszerűek a különböző korú gyermekek körében. Kényelmesek és szép csomagolásban érkeznek. De itt véget érnek a csomagolt gyümölcslé előnyei. Egy pohár gyümölcslé több mint 6 teáskanál cukrot tartalmaz. Az oldott cukor azonnal felszívódik a véráramba, ami rossz a szénhidrátok anyagcseréjének. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia azt javasolja, hogy gyümölcslevek ivása helyett a gyerekek egyenek gyümölcsöt. A gyümölcsben lévő rostoknak köszönhetően a gyümölcslé fokozatosan szívódik fel. Emellett az is megoldás, hogy frissen facsart gyümölcslevet adunk a kicsiknek.

2. Joghurt

Egeszsegtelen.etelek.gyerekeknek.5
Az egészséges joghurt kiválasztásához el kell olvasni az összetevőket. Egyrészt ne a legveszélyesebb joghurttermékeket vegyük meg, amelyeket nem a hűtőben, hanem a nyitott polcokon tárolnak. Másodszor, vásárolj natúr joghurtokat az édesek helyett. A gyümölcsös joghurtok sok cukrot, zsírt és kalóriát tartalmaznak, ami a gyermekek túlsúlyához vezet, ami növeli a cukorbetegség kockázatát.

3. Gabonafélék

Egeszsegtelen.etelek.gyerekeknek.3
A gabonapelyhek, müzlik és más hasonló ételek nagyon egészségesnek tűnnek azokban a reklámokban, amelyek azt állítják, hogy sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Valójában ezek az ételek nem tartalmaznak egészséges elemeket. De amit tartalmaznak, az sok a cukor. A termelés során a kukorica, a búza és a zab minden egészséges elemét eltávolítják, és csak a szénhidrátok maradnak meg. Nagyon nehéz csillapítani az éhséget ezzel az étellel, így néhány óra múlva a gyermek ismét éhes lesz. Jó helyettesítője a zabpehely. Gyümölcsöket és dióféléket adhatunk hozzá, hogy vonzóbbá tegyük a gyermekek számára.

4. Szőlő

Egeszsegtelen.etelek.gyerekeknek.2
A szőlő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyekre a gyerekeknek szüksége van. De megvan az oka annak, hogy a gyerekeknek nem ajánlott: nagyok és csúszósak, és a gyerek megfulladhat tőlük. Ezenkívül a szőlőt nagyon nehéz feldolgozni a gyerekek emésztőrendszere számára. A banán kiválóan helyettesíti a 2 évesnél fiatalabb gyerekek étrendjében.

5. Multivitaminok

Egeszsegtelen.etelek.gyerekeknek
A vitaminok meglehetősen ellentmondásos téma. A helyzet az, hogy a szülők gyakran a tudásukra és tapasztalatukra hagyatkoznak ahelyett, hogy szakértővel konzultálnának, ami veszélyes is lehet. Bármilyen ártalmatlannak is tűnnek az állat alakú vitaminok, csak orvos írhatja fel őket. A gyermekeknek a szükséges vitaminokat táplálékkal kell beszerezniük, mivel nincs szükségük táplálékkiegészítőkre.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.