Készítsen el egy ízletes és egyszerű fasírtot ezzel a különleges recepttel, ami biztosan mindenki kedvence lesz.
Ez a recept ideális választás lehet egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez, és remek alternatíva a hagyományos fasírt receptekhez képest. Kövesd ezt az egyszerű lépéseket tartalmazó receptet, és készíts egy ropogós, ínycsiklandó fasírtot, amely garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.
Hozzávalók
- 1 kis hagyma
- 2 evőkanál mustár
- 5 evőkanál ketchup
- 5 evőkanál meleg víz
- 850 g vegyes darált hús
- 1/2 – 1 db pirospaprika
- 1 nagy tojás
- 3 evőkanál pirospaprika fűszer
- Néhány aprított zöldfűszer
- Ízlés szerint sajt
- Só és bors
- 2 csésze zsemlemorzsa
Elkészítés
Először keverjük össze a vizet a pirospaprika porral. Ezután adjuk hozzá a mustárt, a ketchapot és a tojást, majd keverjük össze, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezt követően aprítsuk fel a hagymát és a paprikát, majd keverjük hozzá a darált húshoz, a zöldfűszerekhez, a sajthoz és a zsemlemorzsához. Gyúrjuk össze alaposan, amíg minden össze nem áll, majd ízesítsük sóval és borssal.
Kapcsolódó cikk
A sok karácsonyi desszert után jól esik valami egyszerűbb. Így készül a legfinomabb madártej!
Mindig öröm a családnak, főleg a kicsinek!
Ezután formáljuk meg a képen látható formát a masszából, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Süsük 210°-on körülbelül 20-30 percig, attól függően, hogy mekkora a fasírtok mérete. A fasírtok nyugodtan lehetnek szép sötétek, mert így lesznek igazán ropogósak.
Ajánló: Köretnek tökéletesen illik hozzá ez a saláta recept.
Tippünk: Használhatunk baromfi darált húst is.
Kapcsolódó cikk
Sült tej: Furcsának tűnhet ez az édesség, viszont nagyon finom!
Kipróbált recept alapján!