Elfogták a szexuális ragadozót! – Harvey Weinsteint letartóztatták

A New York-i rendőrség pénteken letartóztatta Harvey Weinsteint szexuális erőszak és szexuális zaklatás gyanúja miatt. A letartóztatásra majdnem 8 hónappal azután került sor, hogy először láttak napvilágot a Weinsteint ért vádak állítólagos szexuális zaklatásokról.

Mint ismeretes, több mint 75 nő, köztük Angelina Jolie, Rose McGowan és Ashley Judd vádolta a korábbi hollywoodi producert szexuális zaklatással és erőszakkal. Az esetek egy része még évtizedekkel ezelőtt történt. 

37344725 303
Ashley Judd Volt Az, Aki Először Beszélt Weinstein Piszkos Ügyeiről A New York Times-Nak Tavaly Októberben / Fotó: Getty Images / Afp / J. Samad

Weinstein helyi idő szerint röviddel reggel fél 8 előtt jelent meg a rendőrségen 3 könyvvel a hóna alatt. Rendőrtisztek kísérték be az épületbe, újságírók gyűrűjében, miközben 3 helikopter repkedett felette.

Weinsteint 3 óra után 1 millió dollár készpénz óvadék fejében elengedték, útlevelét bevonták, és nyomkövetőt szereltek rá a kitárgyalt óvadékegyezség részeként.

Az egykori filmmogul nem hagyhatja el New York-ot és Connecticutot.

A Harvey Weinstein elleni vádak világszerte a #MeToo mozgalom elindítójává váltak. Különböző iparágakban álltak elő emberek a történeteikkel, amelyekben szexuális visszaélések áldozatai lettek.

Combo Files Us Entertainment Film Assault 00200Ec4 B0Aa 11E7 B6Fd 382Ae8Cf2Ee4
Weinstein És A Nők Egy Része, Akik Szexuális Zaklatással Vádolják Az Egykor Nagy Hatalmú Producert / Fotó: Hindustan Times / Afp

A kegyvesztett producernek egyéb következményekkel is szembe kell néznie. Filmipari nagy kutyák fordítottak neki hátat a botrány kirobbanása óta. Produkciós cégének (The Weinstein Co.) vezetése kirúgta, és később csődöt jelentett.

Jogi iratok kerültek elő arról, hogy az alkalmazottaknak utasításba adták, készítsék elő a szobákat a szexuális találkákra és utána takarítsanak ki.

Harvey Weinstein ügyében a Los Angeles-i és a londoni rendőrség is nyomoz szexuális bűncselekmények vádjával.

Ügyvédje, Benjamin Brafman valahogy mégis bizakodónak tűnik. Elmondta, harcolni fog azért, hogy ejtsék a vádakat, és szerinte “a végén fel fogják menteni” Weinsteint.

Brafman hozzá tette: nem védence “találta fel a szereposztó díványt Hollywoodban, és amennyiben ez a rossz szokás uralkodik ebben az iparágban, ez nem az, amiről szó van.”

Harvey Weinstein számára szerdáig van ideje eldönteni, hogy tesz-e tanúvallomást  az esküdtszék előtt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból