Újabb unokás csalók kerültek rendőrkézre, ezúttal az írországi Dublinban.

Többen is voltak

Mint arról beszámoltunk, nemrégiben a BRFK felhívta mindenki a figyelmét, hogy amennyiben ismeretlen személy azzal keresi, hogy hozzátartozója bajba került, lehetőség szerint szakítsa meg a telefonhívást. Az unokázós csalónak titulált egyik személyt még Magyarországon elfogták.

A 36 éves K. Györggyel és élettársával, a szintén 36 éves Cs. Ildikóval szemben többek között a Budai Központi Kerületi Bíróság bocsátott ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot, bűnszervezetben elkövetett csalás és zsarolás bűntette miatt – közölte a police.hu.

K. György a rendőrség legkeresettebb személyeinek TOP50-es listáján is szerepelt.

Az elkövetők a felelősségre vonás elől külföldre menekültek, ezért az elfogásuk érdekében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói a BRFK bűnügyi szerveivel együttműködve, az ő információik alapján felderítették a lehetséges tartózkodási helyüket, majd a beszerzett adatok alapján nemzetközi bűnügyi együttműködést kezdeményeztek.

Hajtóvadászat

A KR NNI fejvadászai az Egyesült Királyság bűnüldöző szerveivel közösen azonosították a pár lehetséges tartózkodási helyét Belfastban, ahol 2022. február 7-én, összehangolt akció keretében megkísérelték elfogni őket. A körözött személyeknek sikerült a belfasti tartózkodási helyükről elmenekülni. A fejvadászok azonban nem adták fel a kutatást, és sikerült megállapítani, hogy Írországba szöktek az angol rendőrség elől.

A KR NNI nyomozói, az ENFAST (Európai Célkörözési Egységek Hálózata) hálózatán keresztül felvették a kapcsolatot az Ír Köztársaság központi célkörözési egységével, akikkel együttműködve K. György és Cs. Ildikó újabb tartózkodási helyét is azonosították. Az ír rendőrök végül 2022. február 18-án, az esti órákban Dublin városában fogták el a két magyar szökevényt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.