Vizsgálat indult az Ellen DeGeneres Show ellen

A vizsgálat megindításáról szóló döntés a diszkriminációval és a rossz bánásmóddal kapcsolatos panaszos hangvételű interjúkat tartalmazó cikk közzététele által született. 

Kivizsgálások kezdődnek

A WarnerMedia munkatársakkal foglalkozó részlege egy külső vállalat képviselőivel együtt meghallgatja a jelenlegi és az egykori alkalmazottakat az Ellen DeGeneres Show műsorral kapcsolatos tapasztalataikról. 

ellen show
Vizsgálat indul az Ellen DeGeneres Show ellen / Fotó: Michael Rozman

A The New York Times értesülése szerint a felülvizsgálat elindításáról szóló döntés egy olyan cikk közzétételét követte, amely a jelenlegi és volt munkavállalók beszámolóit tartalmazta. A dokumentum szerint diszkrimináció és rossz bánásmód volt jellemző az Ellen Show munkálatai során.

Egyelőre áll a műsor

A BuzzFeed News ebben a hónapban egy cikket tett közzé, amely a toxikus munkakultúra leírását vette górcső alá. Az írásban az Ellen Show egykori alkalmazottai bevallották, hogy “rasszizmussal, félelemmel és megfélemlítéssel” szembesültek munkájuk során. Mindezért a műsor három vezető producerét, Ed Glavint, Mary Connelly-t és Andy Lassnert vonnák felelősségre. A kollégák szerint az orvosi okok vagy gyászolás miatt kikért szabadságok folytán elbocsátották őket. A fekete alkalmazottak rasszista megjegyzéseket keleltt eltűrniük. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sajnálom, csak a fehér, itt dolgozók nevét tudom [/perfectpullquote]

– mondta a műsor egyik írója a fekete munkatársának, aki szintén vallomást tett a publikált cikkben. Tavaly Ellen DeGeneres megújította szerződését, mely szerint 2022-ig folytatja a program vezetését mint házigazda. Emellett megállapodást írt alá a WarnerMedia streaming platformjával, a HBO Max-szal, ami három készülő műsorának kínál felületet. 

Lavinaként terjed Ellen DeGeneres műsorvezető haláláról szóló álhír

A közösségi oldalakon egyre többen osztanak meg Ellen DeGeneres-re emlékező videókat, és részvétnyilvánításokat, írja az . A lap értesülései szerint amikor kiderült, hogy nem folytatódik közkedvelt talk show-ja, sokan háborogni kezdtek, mások pedig sajnálkoztak, és nem épp szerencsésen a #RIP hashtagekkel fejezték ki szomorúságukat. Ebből kapott lángra a pletyka.

A több tucat Emmy-díjjal kitüntetett Ellen DeGeneres Show jelenleg szünetel. Egyelőre nem tudni, hogyan indul újra a műsor a koronavírust követően. Ahogy egyelőre az is kilátástalan, miképpen áll lábra a pandémia folytán leállt szórakoztató- és divatipar vagy a képzőművészeti élet. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból