A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára nem idén kerül megrendezésre. 

Minden munka ellenére is muszáj

A Glastonbury Fesztivál ezévben ünnepelte volna az ötvenedik évforulóját. Az ünnepi eseményre olyan neves előadók érkeztek volna – a szervezők múlt heti bejelentése alapaján –, mint Kendrick Lamar, Taylor Swift vagy Paul McCartney. 

Glastonbury Festival 2020 Elmarad Koronavirus
Elmarad A Glastonbury Fesztivál A Koronavírus Miatt / Fotó: Andrew Allcock

A legnagyobb brit fesztivál június 24-én kezdődött volna, négy napos programokkal várva a látogatókat. A koronavírus folytán kialakult helyzet miatt a szervezők a minap azonban bejelentették a rég várt eseményt kénytelenek elhalasztani. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem választás kérdése volt [/perfectpullquote]

olvasható a szervezők Twitter-bejegyzésében, amiben közölték a hírt. Ugyan a csapat múltheti posztjai alapján a szervezők teljes erővel dolgoztak azon, hogy a rendezvény biztonságosan megrendezésre kerülhessen, a napról-napra változó rendelkezések folytán kénytelenek belátni, hogy muszáj lefújni az eseményt. 

Mindenkit rosszul érint

Nemcsak a szervezőket és a résztvevőket érinti rosszul a kialakult helyzet, de a jótékonykodó partnereket, a helyi területbirtokosakat, a beszállítókat és a kereskedőket is. 

Brit aktivisták tüntetnek a koronavírus figyelmen kívül hagyása ellen

A COVID-19 világszerte komoly problémát jelent az országoknak. Egyre többen fertőződnek meg, kultikus helyek zárják be kapuikat, rég várt események maradnak el, és legtöbben erősen küzdenek a megfertőződés ellen. A legnagyobb probléma azonban továbbra is a gazdasági élet leállása, valamint az egészségügyi rendszer lehetséges túlterheltsége.

A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára így csak 2021-ben kerül sor. Akik már megvették a jegyüket, azok a befizetett összeget az ezévi helyett a jövő évi eseményre hazsnálhatják fel, ezzel garantálják a szervezők, hogy a népszerű rendezvényről a vásárlók biztosan nem maradnak majd le. Ha szükséges a résztvevők vissza is kérhetik a jegy árát, ami 50 font költség-visszatérítést jelent. A szállásfoglalásokat és más előre megvásárolt csomagokról és azok felhasználásáról vagy anyagi rendezéséről egyelőre nincsen információ. 

Az eseményen amúgy több mint ezer ember dolgozott, és több, mint 200.000 résztvevőre számítottak 2020-ban, kiindulva a tavalyi 203.000-es részvételi arányra.

Eddig 135.000 ember váltott jegyet az eseményre. De nem csak a Glastonbury Fesztivált érinti rosszul a kialakult helyzet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis számos forgatás is elmarad, mint a Red Notice vagy a Mission Impossible 7. Mi több a Sziget Fesztivál elhalasztására is sor kerülhet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.