A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára nem idén kerül megrendezésre. 

Minden munka ellenére is muszáj

A Glastonbury Fesztivál ezévben ünnepelte volna az ötvenedik évforulóját. Az ünnepi eseményre olyan neves előadók érkeztek volna – a szervezők múlt heti bejelentése alapaján –, mint Kendrick Lamar, Taylor Swift vagy Paul McCartney. 

Glastonbury Festival 2020 Elmarad Koronavirus
Elmarad A Glastonbury Fesztivál A Koronavírus Miatt / Fotó: Andrew Allcock

A legnagyobb brit fesztivál június 24-én kezdődött volna, négy napos programokkal várva a látogatókat. A koronavírus folytán kialakult helyzet miatt a szervezők a minap azonban bejelentették a rég várt eseményt kénytelenek elhalasztani. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem választás kérdése volt [/perfectpullquote]

olvasható a szervezők Twitter-bejegyzésében, amiben közölték a hírt. Ugyan a csapat múltheti posztjai alapján a szervezők teljes erővel dolgoztak azon, hogy a rendezvény biztonságosan megrendezésre kerülhessen, a napról-napra változó rendelkezések folytán kénytelenek belátni, hogy muszáj lefújni az eseményt. 

Mindenkit rosszul érint

Nemcsak a szervezőket és a résztvevőket érinti rosszul a kialakult helyzet, de a jótékonykodó partnereket, a helyi területbirtokosakat, a beszállítókat és a kereskedőket is. 

Brit aktivisták tüntetnek a koronavírus figyelmen kívül hagyása ellen

A COVID-19 világszerte komoly problémát jelent az országoknak. Egyre többen fertőződnek meg, kultikus helyek zárják be kapuikat, rég várt események maradnak el, és legtöbben erősen küzdenek a megfertőződés ellen. A legnagyobb probléma azonban továbbra is a gazdasági élet leállása, valamint az egészségügyi rendszer lehetséges túlterheltsége.

A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára így csak 2021-ben kerül sor. Akik már megvették a jegyüket, azok a befizetett összeget az ezévi helyett a jövő évi eseményre hazsnálhatják fel, ezzel garantálják a szervezők, hogy a népszerű rendezvényről a vásárlók biztosan nem maradnak majd le. Ha szükséges a résztvevők vissza is kérhetik a jegy árát, ami 50 font költség-visszatérítést jelent. A szállásfoglalásokat és más előre megvásárolt csomagokról és azok felhasználásáról vagy anyagi rendezéséről egyelőre nincsen információ. 

Az eseményen amúgy több mint ezer ember dolgozott, és több, mint 200.000 résztvevőre számítottak 2020-ban, kiindulva a tavalyi 203.000-es részvételi arányra.

Eddig 135.000 ember váltott jegyet az eseményre. De nem csak a Glastonbury Fesztivált érinti rosszul a kialakult helyzet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis számos forgatás is elmarad, mint a Red Notice vagy a Mission Impossible 7. Mi több a Sziget Fesztivál elhalasztására is sor kerülhet.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet