Fesztivál Elmarad a Glastonbury Fesztivál a koronavírus miatt

Elmarad a Glastonbury Fesztivál a koronavírus miatt

Promóció

A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára nem idén kerül megrendezésre. 

Minden munka ellenére is muszáj

Promóció
- Advertisement -

A Glastonbury Fesztivál ezévben ünnepelte volna az ötvenedik évforulóját. Az ünnepi eseményre olyan neves előadók érkeztek volna – a szervezők múlt heti bejelentése alapaján –, mint Kendrick Lamar, Taylor Swift vagy Paul McCartney. 

Elmarad a Glastonbury Fesztivál a koronavírus miatt / Fotó: Andrew Allcock

A legnagyobb brit fesztivál június 24-én kezdődött volna, négy napos programokkal várva a látogatókat. A koronavírus folytán kialakult helyzet miatt a szervezők a minap azonban bejelentették a rég várt eseményt kénytelenek elhalasztani. 

Nem választás kérdése volt 

olvasható a szervezők Twitter-bejegyzésében, amiben közölték a hírt. Ugyan a csapat múltheti posztjai alapján a szervezők teljes erővel dolgoztak azon, hogy a rendezvény biztonságosan megrendezésre kerülhessen, a napról-napra változó rendelkezések folytán kénytelenek belátni, hogy muszáj lefújni az eseményt. 

Mindenkit rosszul érint

Nemcsak a szervezőket és a résztvevőket érinti rosszul a kialakult helyzet, de a jótékonykodó partnereket, a helyi területbirtokosakat, a beszállítókat és a kereskedőket is. 

Brit aktivisták tüntetnek a koronavírus figyelmen kívül hagyása ellen

A COVID-19 világszerte komoly problémát jelent az országoknak. Egyre többen fertőződnek meg, kultikus helyek zárják be kapuikat, rég várt események maradnak el, és legtöbben erősen küzdenek a megfertőződés ellen. A legnagyobb probléma azonban továbbra is a gazdasági élet leállása, valamint az egészségügyi rendszer lehetséges túlterheltsége.

A Glastonbury Fesztivál ötvenedik évfordulójára így csak 2021-ben kerül sor. Akik már megvették a jegyüket, azok a befizetett összeget az ezévi helyett a jövő évi eseményre hazsnálhatják fel, ezzel garantálják a szervezők, hogy a népszerű rendezvényről a vásárlók biztosan nem maradnak majd le. Ha szükséges a résztvevők vissza is kérhetik a jegy árát, ami 50 font költség-visszatérítést jelent. A szállásfoglalásokat és más előre megvásárolt csomagokról és azok felhasználásáról vagy anyagi rendezéséről egyelőre nincsen információ. 

Az eseményen amúgy több mint ezer ember dolgozott, és több, mint 200.000 résztvevőre számítottak 2020-ban, kiindulva a tavalyi 203.000-es részvételi arányra.

Eddig 135.000 ember váltott jegyet az eseményre. De nem csak a Glastonbury Fesztivált érinti rosszul a kialakult helyzet.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis számos forgatás is elmarad, mint a Red Notice vagy a Mission Impossible 7. Mi több a Sziget Fesztivál elhalasztására is sor kerülhet.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3