Ahogy az autók „okosabbak” lesznek, a tolvajoknak már nem lesz szükségük lakatvágókra vagy feszítővasra, hogy ellopják őket.

Columbo hadnagy akcióban

A 19 éves David Colombo egy hacker, aki azt állítja, hogy 25 Tesla járművet térített el 10 országban – az interneten kívül pedig semmi másra nem volt szüksége hozzá.

Colombo, a németországi kiberbiztonsági “varázsló”, azt mondja, hogy képes kinyitni az ajtókat, és még vezetni is képes a szóban forgó Teslákat. Colombo a Twitter-en nyilvánosan felfedte, hogy “távirányítóval” rendelkezik a járművek felett, miután a tulajdonosok nyitva hagyták autóikat a feltörésre. Azt mondja, fel kellene venni a kapcsolatot a tulajdonosokkal, és értesítenie kellene őket, de ő nem tudja tudja ezt megtenni.

“Tehát most már több mint 20 Tesla teljes távirányításával rendelkezem 10 országban, és úgy tűnik, nincs módom megtalálni a tulajdonosokat és jelenteni nekik…” – jelentette be a tinédzser a Twitter-en.

Azért mindent irányítani nem lehet

Bár nem osztotta meg a részleteket arról, hogyan jutott hozzá az autókhoz, azt mondta, hogy ennek semmi köze a Tesla sérülékenységéhez, hanem a tulajdonosok hibája. Mindazonáltal tisztázta, hogy nem zavarhatja meg, hogy valaki vezessen, ami kizárja a Tesla tulajdonosok elleni jövőbeli merényletet.

Az Elon Musk tulajdonában álló Tesla azt állítja, hogy vizsgálják a problémát, és megkezdték az új biztonsági tanúsítványok kiadását járműveik számára, hogy a hackereket távol tartsák az autók.

Elon-Musk-Elektromos-Auto-Tesla-Hacker-2

A tinédzser hacker a technológiai szakértők által „etikus hackelésnek” nevezett műveletet hajtott végre, ami azt jelenti, hogy valaki azért tör fel egy számítógépes rendszert, hogy megtalálja annak lehetséges biztonsági hibáit – ezt pedig jelenti. Pontosan azért, hogy az eszközért felelős cég kijavíthassa a dolgokat, és megakadályozza, hogy valódi bűnözők kezükbe kerüljenek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet