Elon Musk azzal válaszolt Ukrajna nemzetközi segélykérésére, hogy a Starlink műholdjait az ország fölé költöztette, így biztosítva internetet a háború sújtotta lakosságnak.

Míg Elon a Holdat akarja megszállni, Oroszország Ukrajnát

A Starlink a SpaceX műhold-internet ága, amely körülbelül 2000 műholddal biztosít internet-hozzáférést a világ kevésbé lefedett területein. A feltaláló az ország miniszterelnök-helyettesének segélykérését követően döntött a beavatkozásról – írta a Daily Star.

Elon Musk, miközben Ön kolonizálni próbálja a Marsot, Oroszország megpróbálja elfoglalni Ukrajnát! Amíg az Ön rakétái sikerrel landolnak, orosz rakéták támadják az ukrán civileket! Arra kérjük, biztosítson Ukrajna részére Starlink állomásokat, és hívja fel rá a józanul gondolkodó oroszokat, hogy álljanak le a hadművelettel

– írta Mihajlo Fedorov, aki egyben Ukrajna digitalizációért felelős minisztere is.

A világ leggazdagabb embere órákkal később válaszolt, hogy a Starlink szolgáltatása elérhetővé vált Ukrajnában, és még több műhold van útban feléjük.

Zavaros internet, nehezen elérhető Twitter

Az Egyesült Királyságban működő NetBlocks szerint az ukrán internetszolgáltatás zavarokat szenvedett az orosz invázió során, mivel Ukrajna fő szolgáltatója, a GigaTrans által biztosított kapcsolat péntekre a megszokott szint 20 százaléka alá esett.
Fedorov köszönetet mondott Musknak és Ukrajna egyesült államokbeli nagykövetének, Okszana Markarovának is, „az engedélyezéssel és a tanúsítással kapcsolatos gyors döntésekért, amelyek lehetővé tették számunkra a Starlink aktiválását Ukrajnában”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.