Bemutatta a SpaceX legújabb, prémium Starlink szolgáltatását, amellyel elképesztő sebességű szatellites internetkapcsolatot biztosíthatnak.

Prémium szolgáltatás, prémium díj

Elon Musk elképzelése szerint a Starlink új magasságokba emeli az internetszolgáltatásokat, de a borsos havidíj és a műholdjelek befogására alkalmas tányér kiegészítő díja sok érdeklődőt megijeszthet – vagy, mint írtunk róla, árva cicáknak lehet a melegedőhelye.

A Starlink Premium csomagjában 150 és 500 Mbps közötti sebességű internetkapcsolatok közül válogathatunk, 20-40 milliszekundumos késleltetéssel, miközben a standard változatok esetében mindössze 10-20 megabit közötti értékeket biztosítottak – írta a Liner.

Míg az alapcsomag csupán 100 dollár, azonban ha a maximum teljesítményt szeretnénk, ötszörös árat kell fizetnünk a szolgáltatásért.

Közel 5 ezer műhold

A SpaceX úgy gondolja, hogy az új szolgáltatás már jobban fog működni szélsőséges időjárási körülmények között is, ezenfelül az ügyfelek elsőbbségi támogatást kapnak a nap 24 órájában, így ha esetleg nem rendeltetésszerűen működnének a készülékek, azonnali hibaelhárításra számíthatnak.

Január közepéig több mint kétezer Starlink-műholdat lőttek ki az univerzumba, közülük 1500-at állítottak Föld körüli pályára. Emellett háromszor több engedélyt kaptak a jelenlegi rendszerekre, mint amennyi aktív űrszerkezet van most.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet