Megrendezik az Emmy-díj átadását, de még nem tisztázott, hogy milyen formában

Az idei Emmy-díjátadó házigazdája Jimmy Kimmel lesz, de még nem tisztázódott, hogy a koronavírus-járvány miatt, milyen formában kerül megrendezésre.

A koronavírus betehet az Emmy-nek is

Számos rendezvény maradt el, mint ahogy az 50. Glastonbury Fesztivál, vagy került át az online térbe, akárcsak a MET-gála a koronavírus-járvány következtében. Az idei Emmy-díj sorsa még nem dőlt el.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem tudom hol és hogyan fogjuk megcsinálni vagy, hogy miért is csináljuk, de megcsináljuk és én leszek a házigazdája[/perfectpullquote]

– mondta Jimmy Kimmel.

Az ABC csatorna vezetője, Karey Burke szerint többféle forgatókönyvvel készülnek a rendezvény lebonyolítása érdekében, a személyes ceremóniától kezdve a virtuális rendezvényig. A műsor producerei és Jimmy Kimmel is keményen dolgoznak azon, hogy megfelelő formát találjanak a showműsor megjelenésének. „Teljesen biztos vagyok benne, hogy bármilyen formában is lesz megrendezve, piszkosul szórakoztató lesz” – nyilatkozta a csatorna vezetője.

jimmy kimmel emmy
Jimmy Kimmel / Fotó: Pawel Kaminski

A csatorna vezetősége egyelőre még nem kötelezte el magát egyik lehetséges verzió mellett sem, de amennyiben lehetőség nyílik tömegrendezvények megtartására a megfelelő óvintézkedések mellett rendezik meg az eseményt, írj a The Hollywood Reporter.

Ha a szervezők az Emmy virtuális formáját választják, akkor követheti a szintén ebben a formában június 28-án megrendezésre kerülő BET-díjátadó példáját. “A legnagyobb különbség nyilvánvalóan a közönség hiánya lesz. Sajnos ha ez így van, akkor a műsor már nem kötődik a színpadhoz. A helyszín hiányában kevesebb nagyszabású produkció lesz” – nyilatkozta a BET-díj producere.

Van néhány példa, amit követhet az Emmy-díj

Az áprilisi koronavírus adománygyűjtő eseményt a Saving Ourselves-et is virtuálisan rendezték meg. A házigazdák monológjait, a szkeccseket előre rögzítették, miközben a stábtagok létszáma nem haladta meg a húsz főt. Egy normál körülmények között megrendezett BET-díjátadón körlbelül 300 alkalmazott dolgozik. A producerek szerint az Emmy-díjátadó egyik legnagyobb kihívása a zenei előadók hiánya lehet.

Baeksang Arts Awards
A koreai példa / Fotó: Biaswrecker

Ha lehetőség lesz megtartani a rendezvényt normális körülmények között, járványügyi szempontból akkor is fontos biztonsági intézkedéseket kell betartani. Hasonlóan a dél-koreai Baeksang Arts Awards-díjátadóhoz, ahol disztópikus látvány fogadta a rendezvényre érkezőket. Jelöltek kísérő nélkül, egymástól másfél méteres, biztonságos távolságban ültek. Lehetséges, hogy az Emmy-díj átadója is hasonló körülmények között zajlik majd.

25 híresség, akik nem bírták könnyek nélkül a Met Gála napján

3.1m Likes, 13.8k Comments – Blake Lively (@blakelively) on Instagram: “…when the carpet matches the Blakes. Met Ball 2018, 2017, 2016” Blake Lively egy fotósorozatot megosztva mosolyogva emlékezett vissza, hogy minden évben mintha a gála bejárata előtti híres lépcsők kárpitjához öltözött volna.


A szervezők egyelőre foglalásban tartják a Microsoft Theatre-t, arra az esetre, ha mégis lehetőség lesz nagyobb csoportos rendezvényként megtartani az Emmy-díjátadót.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból