Nézem Színház Lezárult a vizsgálat az Eszenyi-ügy kapcsán a Vígszínházban

Lezárult a vizsgálat az Eszenyi-ügy kapcsán a Vígszínházban

Promóció

A Főpolgármesteri Hivatal felkérte Rudolf Pétert, hogy saját hatáskörében intézkedjen Eszenyi Enikő ügyéről.

Eszenyiről azt állították, verbálisan erőszakos volt

Promóció
- Advertisement -

Összesen 71 írásban és személyesen tett bejelentéssel foglalkozott a Vígszínház felügyelőbizottsága azok után, hogy a társulat több egykori és jelenlegi tagja is bírálta az azóta távozó igazgató, Eszenyi Enikő vezetési módszereit. Többek között azt állították, hogy a volt igazgató verbális erőszakot, nyilvános megalázást alkalmazott a közös munka során.

/ Fotó: Eszenyi Enikő hivatalos Facebook-oldala

A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy a főpolgármester-helyettes által az ügyben indított vizsgálat lezárult, írja a HVG. A július 7-9. között tartott meghallgatások megállapításairól pedig Gy. Németh Erzsébet tájékoztatta a Vígszínház új igazgatóját, Rudolf Pétert, felkérve, hogy „saját hatáskörében intézkedjen a felügyelőbizottság megállapításait illetően, hozza meg azokat a döntéseket, amelyek biztosítják a színházban folyó szakmai munka nyugodt légkörét”.

Rudolf a dolgozókkal és szakszervezettel is egyeztet

Közölték azt is, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban folyamatban van egy, az intézményekre – így a színházakra is – vonatkozó etikai kódex kidolgozása, amely iránymutatást ad az ilyen esetek kezelésére.

Rudolf Péter a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy megkapta a tájékoztatást a felügyelőbizottság által lefolytatott vizsgálatról, és „a színház dolgozóival, a szakszervezettel, a tárvezetőkkel és a megalakuló művészeti tanács tagjaival egyeztetve, az ő véleményüket figyelembe véve” fogja meghozni a szakmai döntést.

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója a színház 125. évadának évadhirdetõ sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén / Fotó: Illyés Tibor / MTI

Eszenyi Enikő a volt és jelenlegi társulati tagok vádjai után végül március 19-én vonta vissza az igazgatói pályázatát. Majd az újonnan kinevezett igazgató, Rudolf Péter egy interjúban elmondta, Eszenyi felfüggeszti színházi tevékenységeit.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3