A Főpolgármesteri Hivatal felkérte Rudolf Pétert, hogy saját hatáskörében intézkedjen Eszenyi Enikő ügyéről.

Eszenyiről azt állították, verbálisan erőszakos volt

Összesen 71 írásban és személyesen tett bejelentéssel foglalkozott a Vígszínház felügyelőbizottsága azok után, hogy a társulat több egykori és jelenlegi tagja is bírálta az azóta távozó igazgató, Eszenyi Enikő vezetési módszereit. Többek között azt állították, hogy a volt igazgató verbális erőszakot, nyilvános megalázást alkalmazott a közös munka során.

Eszenyi Eniko Vigszinhaz Lemondas
/ Fotó: Eszenyi Enikő Hivatalos Facebook-Oldala

A Főpolgármesteri Hivatal közölte, hogy a főpolgármester-helyettes által az ügyben indított vizsgálat lezárult, írja a HVG. A július 7-9. között tartott meghallgatások megállapításairól pedig Gy. Németh Erzsébet tájékoztatta a Vígszínház új igazgatóját, Rudolf Pétert, felkérve, hogy „saját hatáskörében intézkedjen a felügyelőbizottság megállapításait illetően, hozza meg azokat a döntéseket, amelyek biztosítják a színházban folyó szakmai munka nyugodt légkörét”.

Rudolf a dolgozókkal és szakszervezettel is egyeztet

Közölték azt is, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban folyamatban van egy, az intézményekre – így a színházakra is – vonatkozó etikai kódex kidolgozása, amely iránymutatást ad az ilyen esetek kezelésére.

Rudolf Péter a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy megkapta a tájékoztatást a felügyelőbizottság által lefolytatott vizsgálatról, és „a színház dolgozóival, a szakszervezettel, a tárvezetőkkel és a megalakuló művészeti tanács tagjaival egyeztetve, az ő véleményüket figyelembe véve” fogja meghozni a szakmai döntést.

Vigszinhaz Rudolf Peter Eloadasok Bemutatok Jegyek
Rudolf Péter, A Vígszínház Igazgatója A Színház 125. Évadának Évadhirdetõ Sajtótájékoztatóján 2020. Július 1-Jén / Fotó: Illyés Tibor / Mti

Eszenyi Enikő a volt és jelenlegi társulati tagok vádjai után végül március 19-én vonta vissza az igazgatói pályázatát. Majd az újonnan kinevezett igazgató, Rudolf Péter egy interjúban elmondta, Eszenyi felfüggeszti színházi tevékenységeit.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.