40 év felett olyan változások történnek a szervezetben, amelyekre fel kell készülni.
A Bright Side összeállított egy listát olyan étkezési szokásokkal, amelyekkel megelőzhetők olyan egészségügyi problémák, amik a korral jelentkezhetnek.
Válaszd a teljes kiőrlésű gabonát a finomított helyett
A gabonaféléknek 2 fő típusa van: egész és finomított. Az „egész” azt jelenti, hogy a szem vagy eredeti formájában van jelen, vagy a mag bármely részének eltávolítása nélkül őrölték. A teljes kiőrlésű gabona kiváló B-vitamin-, kálium-, magnézium- és rostforrás , amely segíti az emésztést, és csökkenti a szívproblémák, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát.
A lencse jót tesz neked
A lencse kiváló rostforrás és B9-vitamin, amelyet folsavnak is neveznek. A lencsefogyasztás csökkentheti a rossz koleszterin szintet, és csökkentheti a szívproblémák, a cukorbetegség és az elhízás kockázatát. A szelén nevű ásványi anyag, amely a legtöbb élelmiszerben nincs jelen, a lencsében található. Segít a rák elleni küzdelemben, az idősek kognitív hanyatlásában, és még a krónikus asztmát is javíthatja.
Dobj be néhány jó baktériumot
Mára már tudjuk az egészséges bélflóra fontosságát. Az olyan termékek, mint a kefir, a joghurt és a kombucha probiotikumokat tartalmaznak, amelyek segítenek megőrizni bélrendszerünket. Ezen termékek némelyikének napi vagy étrend-kiegészítő fogyasztása különösen előnyös a 40 év feletti nők számára, akik premenopauzális tüneteket tapasztalnak.
Egyél korábban
A Pennsylvaniai Egyetem tanulmánya szerint az étkezések időzítése kulcsszerepet játszik egészségben és súlygyarapodásban. Azok az emberek, akik később esznek a nap folyamán (déltől este 23 óráig), általában többet híznak, és magasabb az inzulin- és koleszterinszintjük, mint azok, akik reggel 8 és este 7 óra között ettek. A késői étkezés bizonyos krónikus betegségeket, például cukorbetegséget és szívbetegségeket is okozhat. Azt is tapasztalhatod, hogy több energiád van, ha korábban eszel a nap folyamán.
Színezd az étrended
Sok gyümölcs és zöldség tartalmaz antioxidánsokat, de nem sok közülük az antocianin antioxidáns, amely alapvetően egy pigment, amely egyes gyümölcsök és zöldségek élénk színét adja. Korábbi kutatások bebizonyították, hogy a magas antocianinkoncentrációjú élelmiszerek, mint az áfonya, a cékla, a lilakáposzta vagy a cseresznye, javíthatják a demenciát és a nők szív- és érrendszerének állapotát.
Kapcsolódó cikk
Ezek az ételek tönkretehetik a testedet
Még a leghétköznapibb ételek is veszélyesek lehetnek.