Fábry Sándor ritkán ad televíziós interjút, most azonban kivételt tett, és többek között elmondta, Gyurcsány Ferenc besúgó volt véleménye szerint.

A humorista Rónai Egon kedvéért adott interjút a Húzós podcastműsorban. Fábry Sándor a beszélgetés során elárulta, hogy elsősorban azért fogadta el a meghívást, hogy promózza május 9–11-én bemutatásra kerülő Revüjét, de nem csak erről esett szó – szemlézte a beszélgetést az Index.

Rónai Egon arra is rákérdezett, hogy inkább orbánistának gondolná magát vagy antigyurcsányistának.

“Az első időben mindenképpen az utóbbi. Tehát ez azt jelenti, hogy számomra a XX. század – amikor én már három éves voltam – legfontosabb eseménye 1956, tehát én mindent ’56-hoz képest határozok meg, magamat, a családomat, a barátaimat, a politikai viszonyulásaimat is. Amiből következik, hogy hát nem lehet megbocsátás azoknak, akik éppen ellenkező irányban fáradoztak, mint az ’56-os forradalom résztvevői” – mondta Fábry, amire Rónai megjegyezte, hogy akkor Gyurcsány Ferenc még nem is élt, ahogy Orbán Viktor sem.

Kapcsolódó cikk

“Rendben van, de akkor ezt úgy mondom, hogy az ’56-hoz való viszony az eléggé fontos. Fletó barátunk Pécsett függetlenített KISZ titkár volt” – jegyezte meg.
Fábry azt is hozzátette, hogy sok mindenkit nem kedveltek, de a függetlenített KISZ vezető, “az volt a vacakságnak a vacaksága”.
“Közismerten szakdolgozatát sem maga írta” – mondta nevetve. Rónai leszögezte, hogy ez nincs bizonyítva.
Fábry nyomatékosította, hogy nincs meg a szakdolgozat, mire Rónai ismét hangsúlyozta, hogy nincs bizonyítva, hogy nem ő írta.
Fábry Sándor szerint a sógoráé eléggé hasonlít rá, majd azt is megjegyezte, hogy “az ATV most már leállhatna ezekről a dumákról”.

Számomra ő soha ilyet nem írt. A KISZ munka annyira lekötötte, hogy be se járt az iskolába, mert erre nem volt ideje, ellenben besúgóként tevékenykedett

– állította Fábry. Ismét megjegyezte Rónai: arra, hogy Gyurcsány Ferenc besúgó lenne, szintén nincs bizonyíték. Fábry hozzátette: Pécsett mindenki ezt pletykálta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet