A főzési trükkök megrövidíthetik a konyhában töltött időt.

Egy tanulmány szerint egy átlagos nő az életéből 3 évet tölt főzéssel. Minden háziasszonynak meg kell ismernie a következő trükköket, hogy értékes időt spóroljanak, és felfedezzék a már jól ismert ételekben rejlő új ízeket is. 

Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.

Hogyan süss tökéletesen kör alakú tojást

Trukk Fozeshez 1

Szelj le egy hagymakarikát, tedd a serpenyőbe, és üsd bele a tojást. A hagymakarika nem hagyja, hogy a tojás szétfolyjon sülés közben.

Hogyan készíts gyorsan egyforma nyársakat

Trukk Fozeshez 2

A nyárs készítését egyszerűbbé és gyorsabbá is teheted, ha egy nagyobb darab húsba több hurkapálcát szúrsz, ahogyan a képen látod. Vágd be őket több helyen, így mindegyik egyforma méretű lesz, azaz ugyanannyi idő alatt fog átsülni.

Karamellás barbecue kólával

Trukk Fozeshez 3

Főzd ki a bordákat kólában, hogy édes ízt kapjanak. Ezután mindegyik oldalukon 4 percig grillezd őket, hogy a karamell jól bevonja a szeleteket.

Pucolj tojást egyszerűen

Trukk Fozeshez 4

Mielőtt megfőzöd a tojásokat, szúrj egy apró lyukat mindegyiknek a végére, pl. egy rajzszöggel. Így könnyebben megszabadulhatsz majd a héjuktól.

Így lesz tökéletes a torta

Trukk Fozeshez 5

Hogy a torta oldalait tökéletesen simára tudd elegyengetni, a spatulát mártsd forró vízbe néhány percre. A spatula így könnyebben fog csúszni, egyszerűbben tudsz dolgozni vele.

Így is főzhetsz sok tojást egyszerre

Kapcsolódó cikk

Trukk Fozeshez 6

Ha nincs túl sok időt, de egyszerre sok főtt tojásra van szükséged, egy nedves törölközőre téve told be őket a sütőbe. 30 perc alatt elkészülnek!

Finom reggeli 5 perc alatt

Trukk Fozeshez 7

Finom és tápláló reggelit készíthetsz muffin formában. Ezek a sonkával, sajttal, tojással töltött kis kosárkák gyorsan megvannak, és nagyon finomak is!

Süsd a fasírtot a sütőben

Trukk Fozeshez 8

Használd a muffin sütőformát, hogy a fasírtok ne ragadjanak össze, és könnyen meg is tudd forgatni őket.

Használj rizst az extra zsír ellen

Trukk Fozeshez 9

Hogy ne legyen túl zsíros az étel, szórj rizst a sütőforma aljára.

Egy egyszerű módja, hogy több ételt süss egyszerre

Trukk Fozeshez 10

Szükség esetén egyszerűen megoldhatod, hogy egyszerre többféle ételt is megsüss. Ez a módszer nagyon hasznos, ha pl. egyszerre szeretnél elkészíteni több különböző ízesítésű húst.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.