Faur Anna doktorjelölt tanárnak indoklás nélkül intettek búcsút a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői.

A média- és drámaoktatás megreformálását kutatja

Egy elbocsátásról címmel adtak ki közleményt szombaton az SZFE oktatói. Azt írták le benne, hogyan küldték el kollégájukat, Faur Annát.

Faur Anna Szfe Doktorandusz Kirugtak Szinmuveszeti Egyetem Tuntetes Freeszefe
Szfe / Fotó: Mátrai Dávid

A doktorjelölt Faur Annának december 14-ig három hónapos próbaidős szerződése volt, de már négy éve folyamatos jogviszonyban állt az Egyetemmel, emlékeztetett a Telex. A közlemény szerint 2017-től kutatóként dolgozott hároméves európai kutatásban, ajánlásokat és módszertant fejlesztett arra, hogyan kellene megreformálni a Nemzeti Alaptantervben a média- és drámaoktatást, most jelenik meg az SZFE kiadásában Pedagógiai problémák feldolgozása filmes eszközökkel címmel a kutatáshoz kapcsolódó tanulmánya.

Előbb SMS-ben lemondták a találkozót, majd a kilépő papírjait átadták

Faur Anna nemrég hat hónapos passzív gyeden volt, kétéves ikergyerekei vannak. Szeptembertől oktatói státuszban, négy órában folytatta a munkát a Film- és Médiaintézetben, tagja volt a Minőségmenedzsment Tanácsnak.

Kapcsolódó cikk

November 30-án postán kapta november 25-re datált azonnali hatályú elbocsátását, melyet Novák Emil megbízott rektorhelyettes írt alá. Az oktatók közleménye szerint december 1-én az SZFE Minőségmenedzsment Tanácsa levélben kérte Nováktól a felmondás visszavonását szakmai és emberi érvekre hivatkozva.

Faur Annát Novák Emil még aznap találkozóra hívta, amit a megbeszélés napjának reggelén egy SMS-ben lemondatott, majd telefonon üzente, hogy újra fogja hívni. Pár nap múlva a HR osztály a kilépő papírjaival kapcsolatban kereste

– írták.

Választ hiába várt

Azóta hiába érdeklődött Faur Anna levélben az elbocsátás indokairól, hiába írt újabb levelet két oktató Novák Emilnek, választ már nem kaptak, csak Faur Annának érkeztek meg postán a kilépő papírjai.

Kapcsolódó cikk

„Méltatlan, kicsinyes, szakmai szempontból elfogadhatatlan a döntés. A látszólag jogszerű eljárásból hiányzik az emberség” – fogalmaztak az SZFE oktatói.

Az ügyben munkaügyi per indul, Faur Anna képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vállalta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet