Kirúgták az SZFE egyik tanárát indoklás nélkül, pert indít

Faur Anna doktorjelölt tanárnak indoklás nélkül intettek búcsút a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői.

A média- és drámaoktatás megreformálását kutatja

Egy elbocsátásról címmel adtak ki közleményt szombaton az SZFE oktatói. Azt írták le benne, hogyan küldték el kollégájukat, Faur Annát.

Képünk illusztráció / Fotó: Mátrai Dávid

A doktorjelölt Faur Annának december 14-ig három hónapos próbaidős szerződése volt, de már négy éve folyamatos jogviszonyban állt az Egyetemmel, emlékeztetett a Telex. A közlemény szerint 2017-től kutatóként dolgozott hároméves európai kutatásban, ajánlásokat és módszertant fejlesztett arra, hogyan kellene megreformálni a Nemzeti Alaptantervben a média- és drámaoktatást, most jelenik meg az SZFE kiadásában Pedagógiai problémák feldolgozása filmes eszközökkel címmel a kutatáshoz kapcsolódó tanulmánya.

Előbb SMS-ben lemondták a találkozót, majd a kilépő papírjait átadták

Faur Anna nemrég hat hónapos passzív gyeden volt, kétéves ikergyerekei vannak. Szeptembertől oktatói státuszban, négy órában folytatta a munkát a Film- és Médiaintézetben, tagja volt a Minőségmenedzsment Tanácsnak.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

November 30-án postán kapta november 25-re datált azonnali hatályú elbocsátását, melyet Novák Emil megbízott rektorhelyettes írt alá. Az oktatók közleménye szerint december 1-én az SZFE Minőségmenedzsment Tanácsa levélben kérte Nováktól a felmondás visszavonását szakmai és emberi érvekre hivatkozva.

Faur Annát Novák Emil még aznap találkozóra hívta, amit a megbeszélés napjának reggelén egy SMS-ben lemondatott, majd telefonon üzente, hogy újra fogja hívni. Pár nap múlva a HR osztály a kilépő papírjaival kapcsolatban kereste

– írták.

Választ hiába várt

Azóta hiába érdeklődött Faur Anna levélben az elbocsátás indokairól, hiába írt újabb levelet két oktató Novák Emilnek, választ már nem kaptak, csak Faur Annának érkeztek meg postán a kilépő papírjai.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Méltatlan, kicsinyes, szakmai szempontból elfogadhatatlan a döntés. A látszólag jogszerű eljárásból hiányzik az emberség” – fogalmaztak az SZFE oktatói.

Az ügyben munkaügyi per indul, Faur Anna képviseletét a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) vállalta.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból