Léteznek olyan szokatlan, mégis kellemes szokások, amelyek segíthetnek az embernek abban, hogy egészséges és boldog maradjon. Még az is lehet, hogy hosszabb életet élhetsz!

A Bright Side összegyűjtött néhány érdekes módszert, amivel jobbá teheted az életedet.

A legjobb idő az alvásra este 10 és reggel 6 óra között van

Furcsa.szokasok.egeszseg.5
Az immunrendszer 21:00 és 23:00 között küzd a vírusok ellen, és eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. A máj 23:00 és 1:00 között aktívan regenerálódik, a tüdő pedig 3:00 és 5:00 között kitisztul. Ezért ilyenkor enyhe köhögésünk is lehet. A belek a reggelhez közeledve kitisztulnak, reggel 5 órától reggel 7 óráig.

Egyél több paradicsomot

Furcsa.szokasok.egeszseg.2
A bostoni Tufts Egyetem amerikai tudósai összehasonlították 5000 résztvevő egészségi állapotát az elfogyasztott ételekkel, és arra a következtetésre jutottak, hogy 26%-kal csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, ha a paradicsomot is beiktatják étrendjükbe. A szakemberek szerint mindez a paradicsomban található likopin nevű antioxidánsnak köszönhető. Pontosan ez adja a paradicsom vörös színét. Éppen ezért, ha egy szelet paradicsomot adsz a reggeli szendvicsedhez, az sok előnnyel járhat.

Szabadulj meg az ébresztőórádtól

Furcsa.szokasok.egeszseg.3
Ez különösen igaz, ha hangosan cseng. Ezenkívül szabadulj meg a sípolóval, időzítőkkel, riasztókkal és egyéb zajkeltőkkel ellátott vízforralóktól is. Japán kutatók azt állítják, hogy az emberek, különösen a magas vérnyomásban szenvedőknél nagyobb a kockázata annak, hogy hirtelen hangos zaj miatt szívrohamot kapjanak. Ezenkívül az ilyen éles zajok negatívan hatnak az idegrendszerre.

Egyél kenyérhéjat

Furcsa.szokasok.egeszseg.4
A Kieli Humán Táplálkozási és Élelmiszertudományi Intézet német biokémikusai kenyérhéj fogyasztását javasolják. A kenyérben a sütés során keletkeznek a héj antioxidánsai, amelyek megakadályozzák a vastagbélrák kialakulását és tisztítják a szervezetet. A kutatás vezetője, Thomas Hoffman azt mondja: “A kenyér tulajdonságainak tanulmányozása során észrevettük, hogy egy kenyérhéjban 8-szor több antioxidáns van, mint a többi részében. Ezért a héj az, amely több előnyt gyakorol az egészségre.”

Éjszakára húzz fel nedves zoknit

Furcsa.szokasok.egeszseg
Igen, jól olvastad – a nedves zokni számos előnnyel jár. Az erek összehúzódása miatt, amelyek akkor jelennek meg, amikor a lábad lehűl, minden jó tápanyag eljut szöveteidbe és szerveidbe. Szervezetünknek szüksége van ezekre a tápanyagokra a keringés serkentéséhez és a legtöbb fertőzés elleni küzdelemhez. Sőt, amikor a lábad ismét felmelegszik, az erek kitágulnak, aminek következtében a szövetekben megakadt méreganyagok a véráramba kerülve távoznak a szervezetből.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.