George Clooney: Nézd meg Orbán Viktort Magyarországon, mindeki átélt dühöt világszerte

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és a Jair Bolsonaro brazil elnök nem pozitív példaként került George Clooney és a GQ magazin beszélgetésébe.

Új filmjéről való beszélgetés során említette meg Orbánt

George Clooney Golden Globe-díjas színész, úgy tűnik, a politikai hírekből merít ihletet a filmjeihez, legalábbis erre utalt egy interjúban, amikor a legújabb filmjéről beszélt.

George Clooney Amal Alamuddin Felesege Gyerekei
George Clooney / Fotó: Jason Nocito / GQ

A színész és rendező a GQ magazin YouTube-csatornájára felkerült interjújában karrierje legemlékezetesebb szerepeiről beszél, a végén pedig megemlíti a The Midnight Sky című filmet, amelynek ő a rendezője és a főszereplője is. Ekkor citálja oda Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és Jair Bonsonaro brazil elnököt.

Mi lesz 30 év múlva, ha már most ilyen a világunk?

A film, ami elvileg december végén jelenik majd meg a Netflixen, egy valamelyest poszt-apokaliptikus sci-fi, amelyben Clooney egy tudóst játszik, aki az Északi-sarkon van egyedül, és egy csapat űrhajóst kell figyelmeztetnie valami nagyon katasztrofális dologról.

Mindez a nem olyan távoli jövőben, 2049-ben játszódik. Clooney az interjú vége felé (30 perc után) arról beszél, hogy "nem voltunk egy járvány közepén, amikor készült a film, de mégis itt volt az összes többi dolog. Hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon". Szerinte ez a film hangulatát is meghatározza.

Úgy véli, ha most ez jellemzi a világunkat, akkor 30 év múlva ez könnyen elvezethet egy olyan világhoz, amilyenben a film játszódik (amiről egyelőre nem annyira tudni, hogy milyen, mert a film még nem jelent meg, de nem jó, az biztos).

George Clooney Breaks Down His Most Iconic Characters | GQ

Man of the Year George Clooney breaks down his most iconic roles, including his characters in 'O Brother, Where Art Thou?,' 'Ocean's 11,' 'Ocean's 12,' 'Ocea...

Nemrég nem csak a magazin videós stábjának, de az online platformnak is interjút adott Clooney, amit szemléztünk is. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A fenti cikkünkben az Amal Alamudinnal való kapcsolatáról és a vele való házassága előtti életéről beszélt kíméletlen őszinteséggel.

Clooney és az emberi jogi jogász felesége számtalanszor nyilvánulnak meg politikai ügyekben és kiált liberálisnak mondható ügyek mellett, emlékeztet a 444. A színész korábban már kampányt indított, hogy kiderüljön, kik gazdagodnak meg az afrikai fegyveres konfliktusokból, feleségével iraki menekültek fogadtak a házukba, és nagyobb összeggel támogatták a 2018-as, a fegyvertartás szigorítását követelő amerikai tüntetéseket.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk