Előzetes információk alapján vontak intézkedés alá egy nigériai férfit, aki busszal érkezett Magyarországra.

Az egész kihallgatás alatt gyanúsan viselkedett

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságával együttműködve nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében történt kapcsolattartás során beszerzett információ alapján 2022. február 14-én hajnalban intézkedés alá vont egy Belgiumból busszal Budapestre érkező nigériai állampolgárt – közölte a police.hu.

Az intézkedés során a férfi a feltett kérdésekre zavaros és kitérő válaszokat adott, a megismételt kérdésekre a korábbiaktól eltérően felelt. Nem tudta egyértelműen megmondani, hogy honnan indult, illetve milyen célból érkezett Magyarországra. A felajánlott üdítőből nem fogyasztott, amely tovább erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarország területére.

30 darab kapszula volt testében

A férfit előállították, majd a Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították, ahol a CT vizsgálat során megállapították, hogy a hasüregében 30 db kapszula formájú idegen test található. A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből 30 darab, összesen bruttó 330 gramm fehér színű anyagot – az elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint – tartalmazó kapszulát szedtek ki, majd foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint. A rendőrök ezzel az akcióval több mint 300 adag kokain piacra kerülését akadályozták meg.
A nigériai férfivel szemben a büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytatja.

Mint arról beszámoltunk, nemrégiben a budapesti rendőrökhöz egy betörésről érkezett bejelentés és azonnal a helyszínre is mentek, ahol betörők ugyan nem voltak, de a lakásban különböző kábítószergyanús anyagokat és az adagolásukhoz használt eszközöket találtak és foglaltak le.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet