A gyümölcsök amellett, hogy finomak és édesek, tele vannak tápanyagok széles skálájával, amelyek alapvetőek egészségünk szempontjából.
Mivel a gyümölcs a mag védőrétegeként működik, a mag fogyasztása az egészségünkre is hatással van.
A Bright Side összeszedte azoknak a magvaknak a listáját, amelyeket érdemes beépítened étkezési rutinodba, hogy jó testi és lelki egészséged legyen.
Görögdinnyemag a jobb bőrért
Finom, édes és frissítő, a görögdinnye egy szuper menő gyümölcs, amely a nyárra és a vele járó boldog hangulatra emlékeztet bennünket. Felvettük azt a szokást, hogy eltávolítjuk a sötét magvakat, mielőtt elfogyasztjuk a gyümölcsöt, vagy egyszerűen mag nélküli dinnyét vásárolunk, de vajon tényleg szükséges ez a lépés?
A görögdinnye magvai tele vannak C-vitaminnal és antioxidánsokkal, amelyeket főként a pattanások kezelésére használnak, és általánosságban javítják a bőrt.
Hogyan fogyaszd el a magvakat: A görögdinnye magvakat meg lehet pörkölni – a sütőben való sütés előtt tegyünk rá egy kis olívaolajat és egy kis sót. Csodálatos ízük van így. Azonban az sem árt, ha közvetlenül a gyümölcsből fogyasztod, mivel könnyen emészthetőek.
Papayamag az egészséges emésztőrendszerért
A papaya a remek íz mellett tápláló gyümölcs, és előnyei egyértelműen ismertek. A többi gyümölcshöz hasonlóan a magokat is kidobjuk fogyasztás előtt, vagy ha véletlenül megharapjuk valamelyiket.
A papaya magjai azonban gazdagok a papain néven ismert enzimben, amely elősegíti az emésztési képességeket.
Hogyan kell enni a magokat: Teljesen rendben van a papaya magvak fogyasztása. Valójában jót tesz az emésztőrendszernek és általános egészségnek. Megrághatod őket a gyümölccsel, vagy félreteheted és felhasználhatod saláták ízesítésére.
Gránátalmamag fogyásért
A gránátalma kinyitása sok munkának tűnhet, de a gyümölcsből nyert lédús nektár mindig kielégítő. Ez a hűsítő gyümölcs számos alapvető tápanyagot tartalmaz a szervezet számára.
A magvak viszont nagy adag jó egészséget jelentenek, és segíthetnek a fogyásban a fogyókúrás szakemberek szerint.
Hogyan fogyasszuk el a magvakat: A gránátalma magvainak előnyeinek élvezetéhez szórjuk rá a fogyókúrás ételeinkre, vagy nyomjuk össze, hogy egészséges gyümölcslevet készítsünk.
Avokádómag a szív- és érrendszer egészségéért
Mondanunk sem kell, hogy az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs.
Egyes kutatások azonban bebizonyították, hogy az avokádómag alulhasznosított erőforrás, ami rendkívül jótékony hatással van a szív és az erek egészségére.
Hogyan fogyaszd el a magokat: Amikor egy avokádót vágsz fel, vedd ki a magot, és hámozd le a barna héját, mielőtt hagyod megszáradni, majd tedd turmixgépbe a magot, amíg egy por nem lesz belőle, ami extraként használható turmixokhoz, illetve teákhoz.
Narancsmag az energialöketért
Ha egy friss, édes adag egészségességes ételre gondolsz, a narancs az első dolog, ami eszedbe juthat.
A magvak azonban soha nem részei annak a narancsban gazdag étkezésnek, amelyet szívesen fogyasztunk. Pedig ezek a magvak felgyorsíthatják testünk energiaszintjét.
Hogyan fogyasszuk el a magvakat: A narancsmagot fogyaszthatjuk a gyümölccsel együtt narancsfogyasztás közben, vagy étkezések és italok tetejére is adhatjuk.
Kapcsolódó cikk
5 “egészséges étel”, amik valójában rosszat tehetnek neked
A címkék még a legtudatosabb embereket is könnyen megtéveszthetik.