Herczeg Zoltán divattervező kemény kritikát fogalmazott meg az ország vezetésével kapcsolatban Veiszer Alinda új műsorában.

Nem kevésbé magyar, mint a jobboldal

A divattervező ismert baloldali, sarkos véleménynyilvánításairól, több tüntetésen is szerepelt már, írja a Telex. Ezúttal Veiszer Alinda műsorának volt vendége, ahol szóba került a magyarság kérdése is.

Herczeg Zoltán mindenki előtt készített magyar holmikat, elmondása szerint mai napig imádja a huszármentés kabátjait, és hülyeségnek tartja, hogy ő kevésbé lenne magyar, mint a „másik oldal”. Felidézte, hogy a focivébére is készített huszárpólókat, és külön szerette, hogy pont egy liberális, baloldali ember készítette a magyaros darabokat.
Gyártott fricskának szánt, a Nemzeti Dohánybolt dizájnjára alapozó ruhadarabokat, de ezek nem voltak sikeresek, mivel az emberek „nem merték felvenni”, így végül hajléktalanoknak adta őket.

Herczeg Zoltán gyilkos bűnözők által vezetett országról beszélt

Az interjú vége felé közelítve a politikáról esett szó, amikor Herczeg Zoltán közölte,

Szégyellem, hogy magyar vagyok, erre nagyon komoly okom van, és a politikai naponta, percenként ad komoly okot rá.

A műsorvezető kérdéseire a divattervező elárulta, nem büszke arra, hogy „gyilkos bűnözők vezetik az országot”, amit később Veiszer Alinda kérdéseire tolvaj bűnözőkre pontosította.

– Emberek haltak meg. Például azok a vállalkozók, akik nem lettek kifizetve alvállalkozói lánc végén. – De ez nem egy gyilkos kormányról szól, hanem egy rossz rendszerről. – Gyilkos kormányról szól, ami tizenkét év alatt arra használta a hatalmát, hogy mindent kiszívjon az államkasszából, négyszeresére növelje az államadósságot (...) Az elmúlt másfél évben, amit a kormány csinált, az minden, csak nem szakszerű.

Herczeg Zoltán arra is kitért, elege van abból, hogy az országot indulatra és gyűlöletre alapozott politika vezérli.

A divattervező a Magyar Divat- és Dizájnügynökséget is korrupciós vádakkal illette, aminek élén Orbán Viktor lányának barátnője áll. Elmondása szerint rálát a helyzetre, mivel kicsi a szakma, és látja, hogy a támogatások visszakerülnek magánzsebbe.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet