Pakisztáni tisztviselők egy „varázslóra” vadásznak, aki szöget vert egy terhes nő fejébe, és majdnem eltalálta az agyát.

Ősi módszer

Úgy tűnik, hogy a hitgyógyító bizarr tettei annak az erőfeszítésnek a részét képezték, hogy az anyának kisfia szülessen. Egy orvos szerdán tette ezt a figyelemre méltó állítást, amikor egy röntgenfelvételen egy szög állt ki a nő homlokából – írta a Metro.

A hitgyógyítók, akiknek megkérdőjelezhető gyakorlata a misztikus szúfi tudományban gyökerezik, Pakisztán-szerte gyakoriak, annak ellenére, hogy sokan – köztük néhány iszlám iskola – elutasítják őket. Dél-Ázsiában széles körben úgy tartják, hogy egy fiú jobb anyagi biztonságot nyújt a szülőknek, mint a lánya.

A nő az északnyugati Peshawar város kórházába érkezett, miután saját maga próbálta kihúzni a szöget egy fogóval – magyarázta Haider Khan orvos. „Teljesen tudatánál volt, de hatalmas fájdalmai voltak” – folytatta Dr. Khan, aki eltávolította a tárgyat.

Egy lánnyal terhes a nő

A röntgenfelvétel kimutatta, hogy az öt centis szög a nő homlokába fúródott, de nem találta el az agyát. A nő először azt mondta a kórházi személyzetnek, hogy ő maga verte be a szöget a fejébe a hitgyógyító tanácsára, de később azt mondta, a férfi hajtotta végre a tettet.

A peshawari rendőrség jelenleg megpróbálja felkutatni az áldozatot, hogy megtalálja a gyógyítót. A város rendőrfőnöke, Abbas Ahsan azt mondta: „A kamerafelvételeit összegyűjtöttük a kórházból, és reméljük, hamarosan elérjük a nőt – hamarosan rátesszük a kezünket a varázslóra

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet