Bement egy 49 éves német férfi egy Idar-Obersteinben található benzinkútba sört venni. A benzinkutas megkérte az illetőt, hogy vegyen fel maszkot, melyet követően a vásárló olyan mérges lett, hogy meggyilkolta az eladót.

Azonnal meghalt a fiatal benzinkutas

Németországban kötelező a maszkviselés minden üzletben, ezért kérte meg a 20 éves benzinkutas a férfit, hogy vegye fel a védőeszközt. Amikor a vásárló ezt a kérést elutasította, az eladó bejelentette, hogy nem szolgálhatja ki, majd szóváltásba keveredtek, írja a CBS.

Kapcsolódó cikk
A vásárló a veszekedést követően olyan dühös lett, hogy hazament, majd fél órán belül egy lőfegyverrel tért vissza a kútra és fejbe lőtte az eladót.
A gyilkosság után a férfi rövidesen feladta magát a rendőrségen.
Kihallgatása során azt mondta, hogy ellenzi a koronavírus elleni intézkedéseket és „dühből cselekedett.”

Korábban arról írtunk ebben a cikkben, hogy az amerikai egészségügyi dolgozók arról nyilatkoztak, sokan akkor sem hiszik el a koronavírus létezését, amikor már haldokolnak.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi a Querdenken mozgalom tagja-e

A balközép Zöld párt jelöltje, Angela Merkel német kancellár utódja megdöbbenésének adott hangot a gyilkosság miatt. A német szövetségi választásokat vasárnapra tervezik.

“Megrendít egy fiatal férfi szörnyű meggyilkolása, aki csupán a meglévő szabályok betartását kérte” – írta Annalena Baerbock a tweetjében.

Baerbock aggodalmát fejezte ki a német Querdenken mozgalom radikalizálódása miatt is, amely magában foglalja a maszkok és oltóanyagok ellenzőit, összeesküvés-elméleteit, valamint néhány szélsőjobboldali és neonáci szélsőséget.

A hatóságok nem közölték azonnal, hogy a benzinkút gyilkosságának gyanúsítottja összefüggésben áll-e a mozgalommal, amelyet a német biztonsági szolgálatok egyre nagyobb figyelemmel kísérnek, miután számos nagy kormányellenes tiltakozást követtek el, amelyek közül néhány erőszakos lett.

Kapcsolódó cikk

Az ügyészek a német DPA hírügynökségnek azt mondták, hogy a férfit korábban nem ismerte a rendőrség, és törvényesen nem jogosult a házában talált lőfegyver birtoklására.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.