Felkészült erre a szervezetünk? Nagyon úgy tűnik, hogy a nyári melegből hamar a hidegben találhatjuk magunkat áprilisban, ugyanis 25 fokos lehűléssel hamarosan jön az év hidegfrontja. Hűvösebb lesz, mint amit ebben a hónapban általában megszokhattunk.
Molnár László meteorológus, a kiderül.hu munkatársa elmondta a a 24.hu-nak, hogy a jövő héten még nem panaszkodhatunk, ugyanis meleg időnk lesz, de utána fel kell készülnünk a hidegre.
“A hőség kedden és részben szerdán tetőzik, majd egy kisebb hidegfront hoz lehűlést, hogy a hétvégén újra visszatérjen a nyár, ám aztán hirtelen februárban találjuk magunkat” – mondta a szakértő.

Kapcsolódó cikk

Molnár László azt is elárulta, hogy kedden száraz, többnyire napos idő vár ránk 24-30 fokos csúcsokkal, a szél viszont többfelé megélénkül. Szerdára nyugati irányból megérkezik az említett ciklon egy hidegfrontja, de jócskán legyengülve, így jelentős csapadék nem is valószínű. Jellemzően az északi területeken alakulhatnak ki záporok, zivatarok.
Csütörtökön csapadékra már kevés az esély, sőt, erős felmelegedés indul. A hétvége hasonlóan alakul, mint az előző, a jövő hét elején aztán várhatóan még egy nagyot ugrunk: a vasárnapi 23-28 fokról hétfőn 26-31 Celsius-fokra melegszik a levegő.

A rossz hír, hogy április 16-án már országszerte komoly zivatarok és záporok jöhetnek, valamint a csapadékos délnyugati tájakon kedden 5-10 fokra hűl a levegő,míg máshol 11-16 fokot mérhetünk. Eközben nem kizárt, hogy a Bakony és az Északi-középhegység magasabb területein havazásba vált az eső.

Ez tehát azt jelenti, hogy egy nap alatt 20-25 fokot zuhan a hőmérséklet, vagyis az augusztusiból februárba kerülünk. Így az azt követő napokban 11-16, 12-17 fokos maximumok várhatók, amely értékek valamivel alulmúlják az április közepére jellemző hőmérsékletet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.