Május elején érkezik a Michelle Obamáról szóló dokumentumfilm, az Így lettem.

Maria után Michelle

A Netflix bejelentette, hogy május 6-án mutatják be a Michelle Obamáról szóló dokumentumfilmet. Az Így lettem című film Obama 34 állomásból álló dedikáló körútja végeztével lesz látható, és intim, ritka és nagyon közeli betekintést ígér a volt first lady életébe. A rendező Nadia Hallgren, aki nemrég forgatta Puerto Ricóban a Maria hurrikán pusztításáról az After Maria című dokumentum-rövidfilmet.

Michelle Obama Igy Lettem Dokumentumfilm
Michelle Obama / Fotó: Hau Dinh / Ap

„Ezekben a napokban különösen nehéz realistának maradni vagy reménykedni, de remélem, hogy akárcsak jómagam, a közönség is menedéket talál majd Nadia alkotásában. Ritka nagy tehetség, olyan személyiség, akinek intelligenciája és másokkal való együttérzése minden filmkockáján átüt. Ami a legfontosabb, hogy nagyon érti, mit jelent a közösség, a közösség ereje, és mindezt varázslatosan képes visszaadni a filmvásznon” – nyilatkozta Michelle Obama.

Oscar-díjas színésznő alakítja Michelle Obamát a First Ladies-sorozatban

A színésznő már alá is írta a szerződést a Showtime stúdióval, így biztosan Ő fogja megszemélyesíteni Barack Obama feleségét az új sorozatban. A televíziós drámasorozat megírásában Aaron Cooley regényíró is részt vesz, aki executive producerként is szerepel majd a stáblistán. A sorozat első szezonja olyan elnökfeleségek személyes és politikai életébe enged bepillantást mint Eleanor Roosevelt, Betty Ford vagy Michelle Obama.

Hallgren arról beszélt, mennyire nehéz olyasvalakit filmezni, aki nyomában állandóan ott loholnak a titkosszolgálat emberei, és hogy ezért intim terekben kellett forgatnia, ahol szoros kapcsolat épülhetett ki kettejük között.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A mostani életéről akartam filmet készíteni – arról, hol tart jelenleg és hogyan gondol vissza az eddigi életére, nem csak a Fehér Házban eltöltött évekre[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a rendezőnő.

First lady-dömping a streamingszolgáltatóknál

Obama önéletrajza rögtön a 2018-as megjelenésekor sikerkönyv lett, és azóta több mint 10 millió példányban kelt el. A Gallup Intézet felmérése szerint az elmúlt két évben Michelle Obama volt a legjobban csodált nő az Egyesült Államokban. Amikor nemrégiben arról kérdezték, hogy mennyire lenne alkalmas elnökhelyettesnek, a demokrata jelölt, Joe Biden azt válaszolta, hogy azonnal kinevezné.

Így lettem: Michelle Obama, aki megadta Amerikának, amit érdemelt – Recenzió

Erőfeszítés = eredmény. Vagy kell még valami más is, hogy akár a Fehér Házig jussunk? michelle obama, így lettem, michelle obama könyv, így lettem könyv, így lettem kritika, becoming, obama könyv, így lettem recenzió, becoming könyv, michelle obama így lettem, michelle obama könyv, barack obama

A film egyébként Obamáék és a Netflix közötti megállapodás legutolsó eredménye: a pár ugyanis még 2019-ben kötött szerződést a streamingszolgáltatóval. Az Oscar-jelölt dokumentumfilm, az American Factory executive producereiként dolgoztak, és számos kisebb projektben is részt vettek, mint például a Bloom című sorozatban is, amely a második világháború utáni divatvilágot mutatja be New Yorkban.

Becoming | First Look | Netflix

Watch Becoming globally on Netflix starting May 6: https://www.netflix.com/Becoming Becoming is an intimate look into the life of former First Lady Michelle …

Az Így lettem májusi elején nem sokkal a Hulu Hillary Clintonról szóló négyrészes minisorozata után kerül adásba. A Hillary című dokumentumanyag többnyire pozitív kritikákat kapott, a The Guardian újságírója számára megértő és tiszteletteljes elnökfeleség portréja rajzolódott ki.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet