Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak Iványi Gábor ellen, amelyet nem hagyott szó nélkül Gyurcsány Ferenc sem.

Iványi Gábor: Ez egy demonstratív politikai akció

Hétfő reggel hozzávetőlegesen 30 NAV ellenőr érkezett házkutatási paranccsal az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjába – írta meg a hvg.hu. „Ez egy demonstratív politikai akció” – mondta a lapnak Iványi Gábor, az egyesület vezetője.

A szervezetnek adótartozása van, amit Iványi szerint azért nem tudnak kifizetni, mert eleve milliárdokkal tartozik nekik a kormány. Azt mondta, ha ez a pénz megérkezik, nagyon szívesen kifizetik belőle a NAV-ot is. Az ellenőrökkel tárgyalni fognak.

A hvg.hu közben arról ír, hogy a NAV „több jogi személlyel kapcsolatban” és „költségvetési csalás” miatt nyomoz, ezért akarnak iratokat lefoglalni. Ez Iványit váratlanul érte.

Az Iványi által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget évekkel ezelőtt megfosztották egyházi státuszától, ennek ellenére intézményeket tart fenn. Az egyébként is anyagi gondokkal küszködő szervezet számlájáról tavaly év elején közel 250 millió forintot inkasszált a NAV.

Kapcsolódó cikk

Iványi neve legutóbb azért került be a hírekbe, mert Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt őt jelölte volna Novák Katalinnal szemben köztársasági elnöknek. Az egyesült ellenzék végül ehelyett Róna Péter jelölésében tudott megegyezni.

Gyurcsány Ferenc: Mik vagytok?

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc is megszólalt a hírek hallatán. A Facebook-oldalán nem kímélte a meg nem nevezett, de egyértelműen a kormány tagjait.

„Persze. Szántsátok fel a tisztesség födjét. Hintsétek be sóval a becsület még megmaradt magvait. Büntessetek. Aztán röhögjetek közben agresszív vigyorral. Nekimentek Iványi Gábornak. Mik vagytok? Annak az embernek egy fáradt sóhajában több van, mint a ti egész nyavalyás életetekben” – írta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet