Jair Bolsonaro szélsőjobboldali brazil elnök Twitteren fejezte ki nemtetszését, amiért elvégezték a megerőszakolt kislányon az abortuszt.

Egy brazil kislányt 10 évesen erőszakoltak meg, és ezúton teherbe is esett. A gyereknek a bíró korábban megtiltotta az abortuszt, arra kérte a lányt, hogy “tartson még ki egy kicsit”, pedig a gyerek többször jelezte, hogy nem szeretné megtartani a magzatot, írjaSzeretlek Magyarország.

Mivel Brazíliában három esetben engedélyezik az abortuszt, köztük akkor, ha nemi erőszak áldozatáról van szó, a kislányon elvégezték a beavatkozást. A gyermek már a 29. hetében járt, ami miatt az abortuszellenes aktivisták hevesen tiltakoztak, mivel az egészségügyi minisztérium ajánlása szerint abortuszt az első 20-22 hét előtt szokás elvégezni a terhességmegszakítást. A jogi szakértők azonban azt mondják, ez nemi erőszak áldozataira nem érvényes. 

Az ügyben az újraválasztásáért küzdő szélsőjobboldali elnök, Jair Bolsonaro is megszólalt, a Twitteren azt írta, „számunkra a 11 éves és a héthónapos élet is számít”.

Nem az a lényeg, hogy hogyan fogant meg, hogy a törvény lehetővé teszi-e vagy sem. Megengedhetetlen elvenni ennek a védtelen lénynek az életét!

– háborgott a brazil elnök.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk