Sikertelen fellebbezés után ítélték el azt a férfit, aki élettársának lányával erőszakoskodott másfél éven keresztül.

Döntött a Pécsi Ítélőtábla

Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden azt a somogyi férfit, aki szexuális cselekmények végzésére kényszerítette nevelt lányát – tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

A 44 éves férfi egy somogyi településen élt az élettársával, három közös gyermekükkel és a nő korábbi házasságából született kiskorú fiával és lányával. A férfi a nevelt lányát fizikai bántalmazással fenyegetve, többnyire ittas állapotban rendszeresen szexuális cselekmények végzésére kényszerítette 2018 nyarától mintegy másfél éven át.

Sikertelen fellebbezés

A védelem felmentésért fellebbezett az elsőfokú ítélet után. A táblabíróság azonban helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék elsőfokú ítéletét, és tizenegy év fegyházra büntette a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt.

Nemrég számoltunk be egy hasonló és friss esetről, amikor is a rendőrség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves volt sportoló ellen. Az elkövető egy házibulit követően erőszakolta meg egy ismerősének a 41 éves barátnőjét. Az illetőt a TEK-nek sikerült elfognia.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.