Több ember a lezuhanó tárgyak alá szorult, az egyikük életét nem tudták megmenteni.

Egy ember meghalt a baleset következtében

Leszakadt egy raktározásra használt galéria Budapest VIII. kerületében, a Baross utcában. Öt ember ült alatta, közülük ketten ki tudtak menekülni a helyiségből, hárman azonban a lehulló tárgyak alá szorultak – adta hírül a Józsefvárosi Újság honlapja Bardovits Gábor közbiztonsági referensre hivatkozva. 

A lap egy söröző galériáját említette, de a police.hu híre és az MTI-nek nyilatkozó rendőrségi szóvivő is pontosított: a szomszédos kisbolt galériája zuhant le.

A beszámoló szerint a baleset kedd délelőtt 11 óra körül történt, a helyszínre a VIII., a IX. és a XX. kerületi tűzoltókat riasztották. Ők a romok közül kimentettek két beszorult embert, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek. 

Józsefvárosi Kisbolt Galéria Leszakadt
Tűzoltók Egy Fővárosi Élelmiszerboltnál, Ahol Egy Ember Meghalt, Egy Pedig Megsérült, Miután Rájuk Szakadt Az Üzletben A Galéria / Fotó: Mihádák Zoltán / Mti

Józsefváros újság híre szerint a harmadik sérültet csak hosszas munkával sikerült kiemelni, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Emberölés vétség gyanúja miatt rendeltek egy nyomozást

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ugyanakkor más számokat közölt az MTI-vel: Kolozsi Péter helyettes szóvivő szerint a törmelék és a galérián felhalmozott áru négy embert temetett maga alá, akik közül hármat sikerült kimenteni. 

Az eset nyomán a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet