Julia Paievska ukrán mentőorvos egy mariupoli kórházban mentette meg oroszok és ukránok életét egyaránt, de végül oroszok fogságába esett.

Julia Paievska két hétig vette videóra egy testkamerával a mariupoli kórházban uralkodó állapotokat, majd a felvételeket márciusban átadta az utolsó Mariupolban tartózkodó újságíró csapatnak, akik egy tamponba helyezve csempészték ki az országból az anyagot, írjaBlikk.

Nem sokkal ezt követően az oroszok elkapták, és azzal gyanúsították, hogy kapcsolatban áll a Mariupolban utolsóként küzdő ukrán erőkkel. Erre független források nem találtak bizonyítékot. Volodimir Zelenszkij három hónapig küzdött a nő szabadulásáért, ami egy mostani fogolycserénél megtörtént.

A titkos felvételeket végül megosztották az interneten, ahol több millióan nézték meg. 

Zelenszkij pénteken jelentette be a Taira álnévet használó nő szabadulását. “Végre bejelenthetem. Sikerült kiszabadítanunk ‘Tairát’, Julija Pajevszka ukrán mentőorvost a fogságból. Hálás vagyok mindenkinek, aki ezért az eredményért dolgozott. ‘Taira’ otthon van. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy mindenkit kiszabadítsunk.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet