Ha üdítő kedd esti programra, vizsgafelejtőre vagy csak szimplán kikapcsolódásra vágysz, a Cívisváros ezt mind meg is adja neked január 31-én Kazár Marianna festő kiállításmegnyitójába csomagolva, ahol a képek mellett a kortárs líra is nagy szerephez fog jutni.  

A rengeteg budapesti kiállítás mellett érdemes a vidéki nagyvárosokban is szétnézni a kulturális életet illetően. Nagyszerű művészek itt is akadnak, akárcsak tárlatmegnyitók, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak a kultúrára és művészetre érzékenyek számára. Debrecen, az ország második legnagyobb városa is tartogat számunkra egy ilyen lehetőséget január 31-én, az Incognito Clubban.

Kazár Marianna debreceni érdekeltségű festőművésznő már gyerekkora óta a festészet és a rajz megszállottja, melyet később hivatásának is választott. Lenyűgözte, és művészetére nagy hatást gyakorolt az avantgárd és Chagall munkássága, amely a képein is vissza-visszaköszön, akárcsak a természet, és a naturalista jegyek.

15826448 1841780889424654 7408626534081333880 N

Kép címe: Harag (2016)

Az Álom a télben névre keresztelt kiállításnak a debreceni Incognito Club biztosítja a helyszínt, ahol a tájképeken, tengerparti képeken kívül misztikus témájú festményeket is megcsodálhatunk. Az akrillal készült vászonfestmények különlegessége, hogy semmiféle irányzathoz nem sorolhatóak határozottan, valamint a boldogság és a szépség esztétikuma kap kitüntetett figyelmet.

A kiállítást Kozák Viktor Csaba nyitja majd meg, és egy pohár bor kíséretében akár verseket is hallgathatunk különböző debreceni kortárs költőktől.

Az eseményre a belépés mindenki számára ingyenes.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. január 31. – 19 óra

Helyszín: Incognito Club, Debrecen

Jegy: Ingyenes

Címlapfotó: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet