Tajvanban aggódnak, hogy Kína megtámadja őket, ezért légvédelmi készültséget rendeltek el, és óvóhelyeket készítenek elő.

Tajvant Kína saját területének tekinti, és mióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, elképzelhetőnek tartják a támadást. Mélygarázsokat, metróalagutakat és bevásárlóközpontokat jelölnek ki, ahova lehet menekülni, ha bekövetkezik a baj, írja168.

Tajpejben jelenleg 4600 óvóhely van, melyek összesen 12 millió ember befogadására képesek, ami a város lakosságának négyszerese. Folyamatosan frissítik a kijelölt menedékhelyeket listázó adatbázist, melyek mobilapplikáción keresztül is elérhetők. 

Az óvóhelyek bejáratát sárga címkével jelölik, és azt is feltüntetik, hány ember befogadására alkalmasak. A törvény szerint a hatóságok kötelesek tisztán és nyitva tartani a kijelölt menedékhelyeket, az ellátmánnyal való feltöltés azonban nem az ő feladatuk, erről a lakosságnak kell gondoskodnia túlélőcsomagok összeállításával, amelyeket magukkal tudnak vinni baj esetén. 

Nézzük meg az ukrajnai háborút. Nincs garancia arra, hogy az ártatlan lakosság nem kerül veszélybe. Minden állampolgárnak tisztában kell lennie azzal, hogy bármikor beüthet a válság. Kellenek az óvóhelyek, ha a kínai kommunisták támadást indítanak

– jelentette ki Abercrombie Yang, a városi építési hivatal egyik vezető tisztviselője, aki a menedékhelyekért felel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet