Kína azt állítja, hogy kifejlesztett egy új mesterséges intelligencia-eszközt, amely képes „olvasni” a kommunista párt tagjainak gondolataiban, és megállapítani, mennyire lojálisak.

A hefei Mesterséges Intelligencia Intézet szerint az eszköz elemzi a felhasználók agyhullámait, és arcfelismerést alkalmaz, hogy „meghatározza az ideológiai és politikai oktatás elfogadottságának szintjét”, írja a DailyStar.

Állítólag vasárnap, röviddel a bejelentést követően levették a kínai közösségi médiáról az eszköz működését ismertető videót.

A Telegraph által megszerzett törölt videó szerint a technológia úgy működik, hogy az emberek a Kínai Kommunista Pártról szóló videókat néznek egy üvegfülkében. Az intelligens kamerák és a biometrikus adatok értékelik a tagok “eltökéltségét, hogy hálásak legyenek a pártnak, figyeljenek a pártra és kövessék a pártot”.
Az eszköz mögött álló kutatók elmondták: “Egyrészt értékelhető az egyes párttagok ideológiai és politikai műveltségének elfogadottsága, másrészt valós adatokkal szolgálhatunk oktatási tartalmaink folyamatos gazdagításához.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet