Nem részletezte a Kínai Kiberbiztonsági Hivatal, miért tiltotta a Tripadvisort és további 104 alkalmazást

105 alkalmazást tiltott a kínai kormány. A Kiberbiztonsági Hivatal ráadásul nem részletezte ennek okát.

A legtöbb kínai fejlesztésű

Kína 105 mobilalkalmazást távolított el a mobilos áruházakból, annak a kezdeményezésnek a részeként, amit a pornográfiával, prostitúcióval, szerencsejátékkal és erőszakkal összefüggő tartalmak kiszűrésére indított. A tiltás a TripAdvisort is érinti, írja a BBC.

Kina Applikaciok Tiltotta Tripadvisor
/ Fotó: Pixabay

A legtöbb betiltott alkalmazás kínai fejlesztésű, de blokkolásra került az amerikai TripAdvisor, a világ egyik legnagyobb, átfogó utazási portáljának alkalmazás-változata.

Politikai indíttatás lehet az ügy mögött

A Kínai Kiberbiztonsági Hivatal nem részletezte a döntés indoklását, csupán annyit közölt: valamennyi alkalmazás megsértette a három kibertörvény valamelyikét.

Az egyelőre nem világos, az amerikai applikációnál ez mit takar. A BBC kereste a céget, de onnan egyelőre nem kommentálták a fejleményt.

Egyes vélekedések szerint, Peking lépésének köze lehet ahhoz, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti feszültség az utóbbi időben inkább az online világ kapcsán jelentkezett, például a TikTok alkalmazás körüli huzavona formájában.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ugyanakkor a kínai közlések azt emelik ki, hogy a tiltólistára került alkalmazások többsége belföldi, és azok olyanok vagy olyan összefüggésekben merülnek fel, melyeket “a többség sértő tartalomként” ítélt meg.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból