Elkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés Sopronban, amit a sopronbánfalvi karmelita kolostor szállodává átalakított vendégházában tartanak.

A rendkívüli kormányülésre megérkezett már Rogán Antal, a Miniszterelnökségi Kabinetiroda minisztere, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, aki feleségével, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel érkezett. A környék a megszokottól eltérően nincsen kordonnal elkerítve, de a politikusok továbbra sem nyilatkoznak a sajtó munkatársainak, írja a Blikk.

A kormányülésről utólag fog tájékoztatni Gulyás Gergely, de a témák között szerepel az orosz-ukrán háború, a szankciók és az infláció elleni küzdelem, emellett megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is.

A stratégiai ülés első témája azonban a február 6-i hajnali földrengés volt Törökországban.

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. E célból a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet