A környezetipar szereplői számára elindult a zöldállásportál, a 49,56 millió forintos vissza nem térítendő uniós pályázatból létrehozott oldalon az ágazatban működő cégek és a potenciális munkavállalóik is regisztrálhatnak – közölte a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) az MTI-vel.

Európai uniós forrásból segítik a környezetvédelmi szakemberek elhelyezkedését

Az európai uniós Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (GINOP) kapott támogatásból a zöldállásportál kialakítása mellett a szövetség workshopokat és képzéseket is finanszírozott.

A szövetség elsősorban tagvállalatainak munkaerőigényeire alapozva hozta létre a portált, hogy lerövidítse az álláskeresésre, a munkaerőkeresésre fordított időt. 

A segédmunkástól a diplomás szakemberekig bárki találhat állást a zöldállásportálon

A KSZGYSZ 247 tagból áll, akik egyebek mellett hulladékgazdálkodással, levegőtisztaság-védelemmel, vízgazdálkodással és szennyvízkezeléssel, valamint zajszennyezéssel foglalkoznak. Ezért a vállalkozások főként vegyész-, gépész-, környezetmérnökök, valamint villanyszerelők jelentkezésére számítanak, de betanított és segédmunkásokat is keresnek.

Zöldállásportál - Fókuszban a ZÖLD munkaerő!

Fontos a környezetipari vállalkozások sikereinek gyarapítása, ehhez pedig elengedhetetlenek a jól képzett és elkötelezett munkavállaók. A zöldállásportál cél...

A környezetvédelmi szakemberekre azért is nagy szükség van, mert a legfőbb globális problémák mind a klímaváltozáshoz kapcsolódnak. Az Európai Unió a héten kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben,  amiért nem teljesítette több esetben a települések szennyvízkezelésére vonatkozó uniós előírásokat.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet