Megteltek a londoni kórházak: A koronavírusos betegeket a mentőautókban kezelik

Londonban bekövetkezett az, amelyet minden ország igyekszik kerülni: az egészségügyi ellátórendszer elérte a határait a koronavírus-járvány során.

Vélhetően az új típusú koronavírus-változat terhelte meg a kórházakat

A londoni kórházak annyira túlterheltek, hogy van, ahol órákon át folyosókon vagy mentőautókban kell várakozniuk a betegeknek.

Koronavirus London Korhazak Megteltek
A londoni egészségügy elérte határait a koronavírus-járvány során / Fotó: Getty Images

Az Egyesült Királyságban több mint 57 ezer fertőzöttet kezelnek jelenleg. Az első hullám során sem volt ennyi. Ez feltehetően a koronavírus új, sokkal fertőzőbb mutációja miatt van – írja a BBC.

Az új, Dél-Afrikából jövő variánsról ebben a cikkünkben írtunk. Az új, mutáns változat nem sokkal már Németországban is fellelhető volt.

Igyekeznek felgyorsítani az oltási folyamatot

A helyi sajtó információi szerint egyes klinikákon már csak a folyosókon tudják elhelyezni a betegeket, sokakat a kórház előtt sorakozó mentőautókban látnak el, ugyanis csak hosszas várakozás után tudnak helyet biztosítani nekik az épületben.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A hivatalos jelentések szerint az egészségügyi minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy ne történjen nagyobb tragédia, és igyekeznek minél hamarabb, minél több embert beoltani a vírus ellen.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból