A kocsmák és a független sörfőzők arra figyelmeztettek, hogy egyáltalán nem biztos, hogy túlélik a karácsonyt a “rendkívül káros” kormányzati politika miatt, aminek köszönhetően kénytelenek lesznek sok millió pint jó sört kidobni.

A korábbi "mentőövnek" is búcsút mondhatnak

Noha a brit kormány csütörtöktől elrendelte a kocsmák, éttermek bezárását, ez azt is jelenti, hogy a korábban működő házhoz szállítást is megtiltotta az alkoholos italokra. Számos tulajdonos úgy nyilatkozott korábban, hogy ezen opció az ipar számára az első lezárás ideje alatt egyfajta mentőövnek számított. A kis sörfőzők eladásai 82 százalékot estek vissza, mivel a kocsmák március 23. és július 4. között kénytelenek voltak bezárni. Eközben a szupermarketekben az alkohol értékesítés szárnyalt, ugyanis a vásárlók ezekről a helyekről szerezték be, amit korábban a kocsmákban, írja a The Independent.

Boris Johnson Koronavirus Lezaras Lockdown Kocsmak Pubok Kidobott Kiontott Sorok
Boris Johnson Brit Miniszterelnök A Wetherspoon Egyik Kocsmájában, 2019. Július 10. / Fotó: Henry Nicholls / Getty Images

A legfrissebb korlátozásokról mindössze öt nappal azok bevezetése előtt értesítették a kocsmákat és a sörfőzdéket, amelyeknek így elképesztő mennyiségű sört kell kidobniuk. Becslések szerint összesen nagyjából 70 millió korsóval dobtak el az első lezárás során.

Az alkohol megvásárolhatósága elvitelre számos kocsma, és különösen a sörfőzdék számára életmentő volt az első lockdown idején. Megdöbbentő és hihetetlenül nagy károkat okozó döntés elvenni ezt a lehetőséget, különösen úgy, hogy közben más vállalkozások, például a szupermarketek folytathatják az alkohol értékesítését

– mondta Nik Antona, a Real Ale (Camra) kampányának országos elnöke.

"Lélekromboló" intézkedések

A kocsmák és sörfőzdék egész sora hatalmas veszteségekről számolt be, és ez a döntés csak növeli az esélyét annak, hogy egy csomó pubnak végleg be kell majd zárnia. Az egész iparág arra szólította fel a kormányt, hogy gondolják újra eme döntésüket.

Kapcsolódó cikk

Jonathan Neame, a Shepherd Neame sörfőzde vezérigazgatója elmondta, hogy az új intézkedések “lélekrombolóak”.

A Today programban arról is beszélt, hogy a vendéglátóipar bizalma a kormány irányába gyakorlatilag egyenlő mostanra a nullával.

Josh Jepson, a Kék Méhecske sörfőzde társtulajdonosa és a sheffieldi Kelham Island Tavern vezetője elmondta, hogy a legújabb intézkedések olyanok az iparágban tevékenykedőknek mint egy pofán rúgás.

Kapcsolódó cikk

„A csapolt sörnek véges élettartama van, és az eladása megakadályozná, hogy kárba menjen, és emellett a kocsmák és sörfőzdék számára lehetővé tenné, hogy valamilyen minimális bevételük lehessen. Megtiltani, hogy eladják, őszintén szólva egy jó nagy pofán rúgásnak tűnik. És igazságtalan is, tekintve hogy a kocsmák mindent megtettek annak érdekében, hogy Covid biztosak legyenek” – mondta Jepson.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.