A koronavirus.gov.hu közzétette azt a térképet, amelyen jól látszik, hogyan oszlik el a magyar megyék tekintetében a koronavírus elleni oltás felvétele, azaz az átoltottság aránya.

Az egész országban magas az átoltottság

Az országos átoltottsággal kapcsolatos térképet hozott nyilvánosságra a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal.

A megyei bontásban közölt adatok azt mutatják, milyen arányban vették fel a lakosok a vakcinákat. Mint írták, az egész országban magas az átoltottság, a 12 év feletti lakosság átoltottsága 68,1%-os, de mindenhol vannak még, akik nem vették fel az oltást.

Jász-Nagykun-Szolnokon a legalacsonyabb a koronavírus elleni oltás felvétele

A térképről kiderül, a legmagasabb az átoltottság Pest megyében (74%), Fejér megyében (70,6%) és Budapesten (70,1%).
A Dunántúlon magasabb az átoltottság. A legalacsonyabb átoltottságú megyék: Jász-Nagykun- Szolnok (59,7%), Borsod-Abaúj-Zemplén (61,7%) és Hajdú-Bihar (62,2%).
Koronavirus Oltas Terkep Magyarorszag
Pest Megye A Legátoltottabb, Jász-Nagykun-Szolnok A Legkevésbé / Fotó: Koronavirus.gov.hu
A koronavirus.gov.hu megjegyezte, az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak. Emiatt a magyar kormány által működötetett oldal arra kéri őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.
Az Oltási akcióhét (november 22-29.) során az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet