Követem Design Kritizálják a Benettont migránsokat felhasználó, megosztó reklámkampánya miatt

Kritizálják a Benettont migránsokat felhasználó, megosztó reklámkampánya miatt

A United Colors of Benettonnak sikerült egy olyan, megosztó kampánnyal előrukkolnia, amely a Földközi-tengeren megmentett menekültekről készült fotókkal reklámozza az olasz céget. 

- Advertisement -

A reklámban menekültek láthatók mentőmellényben, körülöttük önkéntesekkel. A mentéseknél segédkező SOS Méditerranée helyteleníti, hogy a Benetton “bajban lévő emberekről” készített fotókat használ fel a reklámjaiban.

Matteo Salvini, olasz belügyminiszter ezt írta Twitter-oldalán: “Én vagyok az egyetlen, aki ezt megvetendőnek tartja?”

A hirdetések online és a La Repubblica olasz lapban jelentek meg. A reklámhoz az SOS Méditerranée, német karitatív szervezet által menekültek százainak megmentését megörökítő fotóit használták fel. 

No Title

No Description

“Az SOS Méditerranée teljes mértékben elhatárolódik a reklámkampánytól, amely a csapataink által a tengeren bajba jutott emberek megmentéséről a mentési munkák alatt készült képet teszi közszemlére” – áll a segélyszervezet kedden posztolt Twitter-üzenetében.

A cikk elkészültekor a Benetton még nem reagált a kommentekre.

Benetton on Twitter

Photo by Orietta Scardino / ANSA

Salvini egyébként, aki a jobboldali populista Liga pártot vezeti, nem engedte, hogy a menekülteket megmentő hajó kikössön Olaszország partjainál. Az Aquarius-t Máltánál is visszafordították, de néhány másik hajóval együtt végül kiköthettek a spanyolországi Valencia-ban.

Salvini az olasz választások alatt kemény kiállást ígért a migrációval szemben.

Olaszország az Észak-Afrikából Európába érkező menekültek fő belépési pontja.

A Benetton-kampányt Oliviero Toscani, ellentmondásos olasz fotós tervezte. Egyszer már eljött a divatmárkától, 2000-ben, de idén februárban visszatért. Az 1980-as évek óta számos megosztó reklám fűződik a nevéhez. Olyan témákat feszeget, mint az emberi jogok, a vallás, a rasszizmus. Állítása szerint kampányainak célja, hogy felhívják a figyelmet bizonyos kérdésekre.

Oliviero Toscani / Fotó: BBC / Getty Images

1991-ben Toscanit azért támadta az olasz katolikus egyház, mert olyan képet használt egy reklámban, amelyen egy pap és egy apáca csókolózott. Egy évre rá a David Kirby meleg aktivistáról és AIDS-betegről egy kórházi ágyon fekve készült fotó miatt kritizálták. 

/ Fotó: Slide Player

1996-ban pedig egy reklámban 3 egymás melletti “emberi” szívet ábrázoló képet használt fel, amelyekre ezeket a szavakat írta: fehér, fekete, sárga. 2000-ben azután vált meg tőle a Benetton, hogy a cég kénytelen volt elnézést kérni a “Mi, a halálsoron” címet viselő kampányáért, amelyben az USA-ban halálra ítélt rabok képeit használták fel.

Nemrégiben arról számoltunk be, hogy a migráció a világ egyik legnagyobb problémája, és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint a menekültek száma a tavalyi évben elérte a 68,5 milliót.

Promóció
ForrásBBC

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3