Vlagyimir Putyin saját keresztlányát, Kszenyija Szobcsak műsorvezetőt "külföldi ügynöknek" akarja kikiáltani a rendszerkritikusan gondolkodók elleni újabb szigorításban.

Kszenyija Szobcsak vezető női ellenzéki politikus és egyben orosz tévéműsorvezető, gyermekkora óta ismeri Vlagyimir Putyint, mivel az orosz elnök és Szobcsak apja, Anatolij Szobcsak szoros kapcsolatot ápolnak. Az orosz elnök még a ma már vezető ellenzéki politikusság vált nő keresztelőjénn is részt vett, írja a DailyStar

Az orosz hatóságok folyamatosan a “külföldi ügynök” címkét használják a Putyin-ellenes politikai és médiacsoportok tevékenységének visszaszorítására, azt állítva, hogy a csoportok vagy személyek Putyin “ellenségeitől” kaptak támogatást. A „külföldi ügynök” megjelölés azt jelenti, hogy az egyén vagy csoport arra kényszerül, hogy úgy azonosítsa magát, mint akit idegen országok befolyásolnak, és sokan külföldre kényszerülnek száműzetésre.

Aleksander Ionov, a Külföldi Beavatkozás Felderítésével Foglalkozó Nyilvános Bizottság vezetője most azt mondta, folyamatban van az ellenőrzés annak megállapítására, hogy Szobcsakot külföldről finanszírozzák-e. “Ha találnak külföldi finanszírozást, Szobcsak külföldi ügynök lesz.”

Az Oroszországban betiltott Instagramján Szobcsak azt mondta, hogy Ionovnak köszönhetően hamarosan külföldi ügynök lesz. A nő azzal folytatta, hogy “büszkének érzi magát”, mert “a saját vélemény kialakítása az abszolút szabadságot jelenti”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet