Amennyiben a járványhelyzet engedi, szeptemberben ismét élőben rendezik meg a Kutatók Éjszakáját. A kétnapos eseményen a hagyományok szerint szórakoztató előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a tudományos kutatás új eredményeivel.

Bemutatják, a műszaki és természettudományok milyen mértékben szövik át életünket

A több mint egy évtizede rendszeresen visszatérő őszi nagy tudományfesztiválra idén szeptember 24-25-én kerül sor – áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivál programjai augusztustól érhetőek majd el az esemény honlapján.

Kutatok Ejszakaja 2021 Kutatok Ejszakaja Koronavirus Kutatok Ejszakaja Alapitvany
A Több Mint Egy Évtizede Rendszeresen Visszatérő Őszi Nagy Tudományfesztiválra Idén Szeptember 24-25-Én Kerül Sor / Fotó: Science In Hd / Unsplash
A szervezők célja a diákok, szüleik, tanáraik és az egész nagyközönség számára bemutatni, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot – olvasható a közleményben.

A Kutatók Éjszakája köré idén már alapítvány is szerveződött

Mint írják, a 2021-es év újdonsága, hogy a szervezés és gördülékeny lebonyolítás érdekében megalakult a Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért.

Az új alapítvány vállalt feladata a nevelés, oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés; a gyermekek és fiatalok oktatási, tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport és szabadidős tevékenységeinek támogatása, valamint a hátrányos helyzetű és a nagycsaládból érkező gyermekek és fiatalok részvételének támogatása.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, amit a hagyományok szerint szeptember végén rendeznek meg. Az országos programsorozat időpontja tavaly a járványhelyzet miatt tolódott el novemberre, akkor az esemény minden programját a világhálón, online követhették az érdeklődők.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet