Kínában lángszórós drónokkal pusztítják a darázsfészkeket

A Blue Sky Mentőszolgálat átalakított egy drónt, hogy lángszóróval is rendelkezzen, így pusztítva el több mint 100 darázsfészket Kínában.

Adományból hozták össze

Kína központjában, Zhong tartományban működik egy önkéntes csoport, a Blue Sky Mentőszolgálat, amely keresésőexpedícióra, mentésekre és más sürgős ügyekre szakosodott, írja az AP független hírügynökség.

Dronok Langszorok Blue Sky Kina
Akció közben a Blue Sky Mentőszolgálat drónja, ahogy darázsfészket pusztít el lángszóróval / Fotó: AP

A szervezet együttműködik a helyi lakosokkal is, és egy adományozói kampány keretében több mint 80 ezer jüant (közel 4 millió forint) gyűjtöttek össze drónvásárlás céljából. A hírportál megjegyzi, nem egyszerű drónhoz kértek pénzt, hanem azért is, hogy felszereljék egy tankkal és karhosszúságú lángszórófejjel is.

Még 100 darázsfészek maradt hátra

Az egyik akciójukról videót is rögzítettek, amelyen az látható, ahogy egy darázsfészket pusztítanak el. 

Drone equipped with flamethrower used to burn wasp's nest

A group of volunteers has converted drones into deadly flamethrowers to fight against an infestation of hornets' nests in central China.Blue Sky Rescue, the ...

“Miközben az égő darázsfészekből fakadó hamu estek a földre, az akciót szemlélő helyi lakosok tapsoltak és örültek” – írta beszámolójában a helyi Chongqing TV.  

Most már nem kell aggódnunk, hogy valaki darázscsípés áldozata lesz

– idézi a cikk az egyik helyi lakost. A Blue Sky Mentőszolgálat állítása szerint 11 fészket távolítottak el eddig. Még több mint 100 maradt hátra.

Nem csak darázsfészkekre

Drónokat már évek óta alkalmaznak hadászati célokra, de a lángszóróval pusztító gépek látványa még így is elég mellbevágó.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az amerikai hadsereg 2035-re bevetné az intelligens, harci humanoid robotokat a háborúkban.

Szakértők szerint a katonai robotok valós időben tájékoztatják a katonákat és parancsnokaikat a terep elrendezéséről és a lehetséges fenyegetésekről. A robotikai szakértő korábban az egyik harcászati ügynökség felkérésére segédkezett a kémrobotok fejlesztésében.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból