Le kellett amputálni egy fiú lábát, miután megette társa maradékát – vérmérgezés lehetett.

Váratlan tragédia

A fiú azután lett rosszul, hogy megette egyik barátja gyorséttermi maradékát. A kórházba szállítás után vérmérgezést állapítottak meg nála és amputálták az egyik lábát – írta a Daily Star.

A barátja látva a fiú rossz állapotát azonnal mentőt hívott, de a kórházba érkezéskor az már magas lázzal küzdött és a pulzusa percenként 166-ra emelkedett. A fiúnak nem volt allergiája, gyerekkorában minden oltást megkapott és alkoholt is ritkán ivott. A kórházba szállítás után az állapota tovább romlott és helikopterrel egy másik kórházba kellett szállítani további kezelésre. 

Agresszív bakteriális fertőzés

A jelentés szerint a fiú húsz órával a tünetek megjelenése előtt jól volt, azonban később hasi fájdalom és hányinger jelentkezett nála, miután rizst, csirkét és éttermi maradékot evett. Később bebizonyosodott, hogy agresszív bakteriális fertőzés ütötte fel nála a fejét, ami miatt a veséi nem működtek és a vére alvadni kezdett. A bőre belilult és vérmérgezést diagnosztizáltak nála, amely olyan mértékben károsította a lábát, hogy amputálni kellett.

Hasonló esetről számoltunk már be, de szerencsére az szerencsésebb volt, komolyabb következmény nélküli – egy vendég beleharapott egy döglött patkányba, amelyet a fagyasztott zöldségeiben talált. Azt hitte, hogy articsóka, legalábbis először. Később meg is mutatta az áruházlánc dolgozóinak a fejet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet