Olvasom Ezek voltak a legnépszerűbb könyvek a karantén idején az...

Ezek voltak a legnépszerűbb könyvek a karantén idején az Amazon szerint

Promóció

A koronavírus-járvány okozta karanténban az biztosan pozitívum, hogy többet olvastak az emberek. De vajon milyen témák érdekelték a legjobban őket? Az Amazon közzétette a legnépszerűbb köteteiket.

Az Amazonon még mindig népszerű a könyvrendelés

Promóció
- Advertisement -

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy egy felmérés szerint a britek többet olvasnak a karantén ideje alatt, egészen pontosan 41%-kal. A kutatásból kiderült, leginkább a krimi és a sci-fi, valamint a disztópikus művek a legnépszerűbbek. Nem csoda, hiszen két éve kvázi megjósolta a Severance című könyv a koronavírus-járványt.

Asimovtól Orwellig: mi valósul meg a sci-fi irodalomból a koronavírus utáni világunkban?

Miután a több héten át tartó bezártság elmúltával lassan újraindul a gazdaság itthon és külföldön is, feltehetjük magunknak a kérdést: milyen lesz a világ, ha már túl vagyunk a járvány nehezén? Sokan a spanyol náthával példálódznak, a szakértők pedig azt vetítik előre, hogy az újranyitás után jön majd a visszaesés, a húzd meg-ereszd meg elven történő működés.

Mindamellett egy vuhani írónő vírusnaplója, ami az Amazonon is elérhető, magára haragította egész Kínát. A Harper’s Bazaar nyomán mi is ajánlottuk 10 írónő nemrég megjelent könyvét, amik letehetetlenül izgalmasak.

/ Fotó: Pixabay

A pandémia drámaian megváltoztatta a könyvvásárlási szokásokat, de nem csak a briteknél, az Egyesült Államokban is, ahol a legtöbben még mindig az Amazonról rendelnek könyvet. Persze sok-sok használhatatlan tárgyat is, amelyek a maguk nemében elég humorosak. Jeff Bezos, a világ leggazdagabb emberének cége közzétett egy listát, amelyen azokat a könyveket veszi sorra, amelyeket a karantén alatt a legtöbben rendeltek, írja a The Verge.

Thriller, mese és krimi nagyon pörög

Ennek élén Sally Rooney sikerkönyve, a Normális emberek található – nem utolsósorban nyilván a sikeres BBC-adaptációnak is köszönhetően.

J. K. Rowling különleges Harry Potter-tartalmakkal segíti a karanténozó gyerekeket

Az online elérhető kezdeményezés a Bloomsbury és Scholastic kiadók közreműködésével jött létre, olyan tartalmakkal, mint a varázslós oktatóvideók, szórakoztató cikkek, kirakós játékok, írja a . A játékos tartalmak garmadája nem csak a Harry Potter-könyvek rajongóinak ajánlott, hanem azoknak is, akik még csak most ismerkednek a varázslótanonc kalandjaival. Az oldal ingyenesen hozzáférhető.

A listán nem meglepő módon akad thriller (Harriet TyceBlood Orange), gyerekkönyv (köztük Oprah Winfrey kedvence, a The Boy, The Mole, The Fox and The Horse című kötet Charlie Mackerytől), és egy listakönyv a britek kedvenc háziasszonyától, Mrs. Hinch-től (The Little Book of Lists).

A legnépszerűbbek között szerepel még Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című sikerkönyve, a brit orvos, Adam Kay Ez fájni fog című kötete, és nem utolsósorban a kétszeres Man Booker-díjas Hilary Mantel Cromwell trilógiájának zárókötete, a The Mirror and the Light. (A teljes listát ezen a linken érhetitek el.)

Ha nem is a listán szereplőket, de mindenképpen érdemes olvasni – nem csak karantén idején. Több kutatás is felfedte, pozitív hatással van ránk, ha korán kezdünk el olvasni, sőt könyvek társaságában növünk fel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3