A Budapest Kortárstánc Főiskola táncosai ismét betáncolják a Trafó összes terét. A főiskola növendékei rendszerint a karácsony előtti napokban és az évad végén mutatják be legújabb táncaikat a Kortárs Művészetek Házában. A diákok saját utakat járnak be, lépésről-lépésre haladnak önmaguk feltérképezésének, megismerésének útján.

A Budapest Kortárstánc Főiskola előadása a következő év felvételizőinek is segíthet abban, hogy átfogó képet kapjanak az iskoláról. Emellett a Lépésről-lépésre táncosainak szavaival élve: megtapasztalják saját határaikat, de lehetőségeiket is. Látható lesz első éves hallgató – a plakátokon is látható – Yrsa Heijkenskjöld szólója, de vegyes összetételű, nagyobb lélegzetű produkciókban sem lesz hiány.

Az előadók közül néhányan pár soros ismertetőt is írtak darabjukhoz.

Alja Branc

„Érdekelnek azok a mindennapi helyzetek, amikor az egyéni értelmezése az erkölcsnek és az önmegvalósításnak erkölcstelen viselkedéshez vezet. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak másokat. Nem szeretem, amikor az emberek bántanak engem. És azt sem szeretem, amikor én bántok másokat. Az az igazság, hogy állandóan ez történik.

19961254 10212714942535927 8179732030938512788 N
/ Fotó: Alja Branc Facebook-Oldala

Érzem az individualizmus jelenlétét a társadalomban, az egyén és annak céljainak a dicsőítését. Túlterheltnek érzem magam a sok ötlettől arról, hogy mi is az erkölcsös viselkedés. Mindezek mellett, szembesülök olyan helyzetekkel, ahol a hazugságok kevesebb kárt okoznak, mint az igazság. Ebben a kontextusban szeretném bemutatni ezen szituációknak az ünnepét a következő szlogennel: ’Megölni egy embert illegális, de nem illegális megölni az álmait.”

Ivona Medić 

„Az önsegítő kézikönyvek a modern világban a problémamegoldás népszerű formái. Iránymutatásul szolgálnak a modern ember számára, hogy magával és másokkal könnyedén foglalkozhasson. Orvossá, anyává, legjobb baráttá, kutyasuttogóvá, sámánná, szeretővé alakítanak minket. Mindazt, amit egy másik emberben kellett keresnünk, már magunk is meg tudjuk valósítani.

15338819 1876115599287363 2203438485722929963 N 1
/ Fotó: Ivona Medic Facebook-Oldala

Magam próbáltam már többször is, de egyszer sem sikerült modern sámánná válnom. Soha nem sikerült közelebb kerülnöm önmagamhoz online légzési gyakorlatokkal, vagy közösségibbé válnom a ’Hogyan vegyenek észre az emberek – 7 egyszerű lépésben’ segítségével.
Mint egy óda, megalkottam a saját önsegítő kézikönyvemet, ami – a maga öntudatlanságával – végig vezet az úton belső önmagamhoz.”

Stúdió – 19:00
«« Szász Zsófi: Zenebona (3) »»
«« Dániel Attila : Piramisjáték (6) »» 
«« Alejandra Rosas : Facetas (7) »» 
«« Alja Branc : Manufacture of immoral people (15) »»

Nagyterem – 20:00
«« Jacsó Anna: Shy (13)  »»
«« Virva Torkko: Issue (15) »»
«« Vágner Orsolya: Szösszenetek (10) »»
«« Franziska Doffin: Kocka (13) »»
szünet
«« Ivona Medic: Self Manual (15) »»
«« Vágner Orsolya: Vampire (3) »»
«« Gaja Caruso: Pigeons (15) »» 

Klub – 21:30
«« Yrsa Heijkenskjöld: LOL (5) »» 
«« Julija Pecnikar: Yugo Machina (15) »»

A belépőjegyhez adott karszalaggal minden program látogatható.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. december 20., 19 óra

Helyszín: Trafó, Budapest

Jegyár: 1. 500 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.